Ingenico maakt voor BotBakery rechtstreekse betalingen via chatbot mogelijk

23 mei 2018

Ingenico Group, wereldwijd marktleider in probleemloos betalen, en Botbakery, een spin-off van The House of Marketing, lanceren voor Het Laatste Nieuws de eerste chatbot in België die betalingen verwerkt via het social messaging platform Facebook Messenger.

We staan vandaag aan de start van de conversatie-economie. Steeds meer mensen vinden het normaal dat hun devices kunnen reageren op natuurlijke tekst en spraak, met als doel bepaalde taken uit te voeren of informatie op te vragen zonder dat er nog een websitebezoek aan te pas komt. Bovendien winnen chatbots aan populariteit bij klanten en bedrijven door de directe, persoonlijke en frictieloze gebruikerservaring.

Waarom zou men voor een e-commerce transactie klanten nog omleiden naar de website, met het risico hen te verliezen? Waarom klanten niet gewoon op het Facebook-platform houden en de transactie volledig afronden via de chatbot?

BotBakery en Ingenico hebben de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat Het Laatste Nieuws (de Persgroep) als eerste nieuwsmediamerk abonnementen kan afsluiten tot en met de betaling via een Facebook- en websitechatbot. BotBakery creëerde de chatbot en de integratie met de systemen van Ingenico en Het Laatste Nieuws. Ingenico garandeert het hoogste veiligheidsniveau van bancaire betalingen. De veiligheid is van hetzelfde niveau als in een webshop – er worden geen creditcardgegevens gedeeld met de chatapp zelf en de data blijft in het bezit van de Persgroep. Samen met Joinedapp, een start-up gevestigd in Palo Alto, hebben Ingenico en BotBakery een volledig geïntegreerde betaaloplossing ontwikkeld in alle belangrijke messaging apps – waaronder Facebook Messenger, Line, Telegram, Kik, Skype, Slack en WeChat.

“Vergeleken met andere kanalen zien we een verhoogd engagement wanneer mensen met een chatbot communiceren. Conversieratio’s voor mobiel liggen veel hoger als we de doorverwijzing naar een website laten vallen en vervangen door een conversationele interface, zoals een chatbot”, licht Dennis Peeters, Master BotBaker bij BotBakery, toe. “De mogelijkheid om een betaling uit te voeren is een belangrijke stap om de totale gebruikerservaring te optimaliseren. Die technologie laat het toe om een win-win situatie te creëren, een verhoogde return on investment en conversieratio voor bedrijven, en een betere ervaring voor klanten.”

“Conversational commerce is een essentieel onderdeel van de innovatiestrategie van Ingenico Group voor de komende jaren”, volgens Gertjan Dewaele, Product Innovation manager bij Ingenico. “Doordat een steeds groter deel van de consumenten actief is op dergelijke messaging platformen, wordt dit een interessant extra verkoopkanaal voor online ondernemers zoals de Persgroep. Door de rechtstreekse opname van betalingen in bots, kan de Persgroep conversie killers verwijderen uit het aankoopproces en een frictieloze klantervaring mogelijk maken.”

In een volgende stap zal er bekeken worden om chatbotbetalingen via andere kanalen dan Facebook Messenger en een website in te zetten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This