Lancom sluit zich aan bij WiFi4U-initiatief voor wifi-hotspots

16 mei 2018

Nog nooit eerder is het voor gemeentes zo voordelig geweest publieke draadloze netwerken aan te bieden. Het WiFi4EU-initiatief van de Europese Unie biedt maximaal achtduizend gemeentes financiële ondersteuning bij de installatie van draadloze access points voor gratis openbare netwerken. Dat gebeurt in de vorm van vouchers ter waarde van 15.000 euro. Op basis van het motto ‘Free Wi-Fi made in Europe’ speelt LANCOM Systems in op dit initiatief. De Duitse fabrikant van netwerktechnologie biedt gemeentes speciale voorwaarden voor de aanschaf van een select aantal hotspot-oplossingen.

De EU biedt tussen nu en het einde van 2020 in totaal 120 miljoen euro aan subsidie aan voor de ontwikkeling van gemeentelijke wifi-hotspots. Het doel is om alle EU-burgers gratis internettoegang te bieden op cruciale plekken van de samenleving. Tot achtduizend gemeentes ontvangen tussen nu en het einde van 2020 een van de felbegeerde WiFi4EU-vouchers. De vraag is echter veel groter. Er hebben zich al meer dan zestienduizend gemeentes aangemeld voor de eerste duizend vouchers, die op 15 mei worden toegekend.

LANCOM dicht nu de kloof met zijn eigen WiFi4EU-stimuleringsprogramma. Dit voorziet in aantrekkelijke speciale voorwaarden voor de aanschaf van de access points en hotspot-oplossingen uit Duitsland. Gemeentes kunnen daarmee enkele duizenden euro’s besparen op de inrichting van krachtige draadloze hotspots in openbare gebouwen of in de buitenruimte, al naar gelang het type en de omvang van de implementatie.

Deze speciale voorwaarden gelden voor alle gemeentes, of ze nu wel of niet een voucher van de EU hebben ontvangen. Zij gelden voor de draadloze access point OAP-830 voor buitengebruik en het indoor-model LN-830acn. Beide apparaten voldoen volledig aan de eisen die de EU aan de infrastructuren stelt.

Van Formentera tot de Zugspitze: de hotspots van LANCOM bieden mensen overal in Europa toegang tot het internet

Honderdduizenden malen per dag verkrijgen mensen overal in Europa via de hotspot-oplossingen van LANCOM toegang tot het internet in hotels, stadions, klinieken en winkelcentra. Ook voor gemeentelijke netwerken is LANCOM vaak de voorkeursleverancier. Zijn draadloze access points bieden gebruikers in heel Europa toegang tot snelle draadloze internetverbindingen van het eiland Formentera tot het Zuid-Tiroolse Val di Fleres en de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland

Voor gemeentes en geïnteresseerde resellers heeft LANCOM informatie samengesteld op zijn website. Zowel gemeentes als hun IT-dienstverleners kunnen zich voor de speciale regeling aanmelden. Alle benodigde contactgegevens zijn te vinden op de website van LANCOM.

“Met WiFi4EU heeft de EU een fantastisch initiatief gelanceerd om de inrichting van openbare draadloze netwerken in Europa te bevorderen”, zegt Stefan Herrlich, managing partner bij LANCOM. “Maar de 120 miljoen euro die de EU beschikbaar stelt, zijn bij lange na niet genoeg om in de totale vraag te voorzien. Dat is waar LANCOM om de hoek komt kijken. We bieden alle gemeentes een unieke gelegenheid om mee te doen aan dit Europese initiatief met een netwerkinfrastructuur ‘made in Europe’.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This