Qlik presenteert oplossingen voor datagedreven bedrijfsvoering

25 april 2018

Qlik presenteert haar visie om de digitale transformatie voor de data-economie te versnellen. Het bedrijf introduceert daarnaast meerdere productinnovaties om dit mogelijk te maken. De aankondigingen worden gedaan tijdens Qonnections, het jaarlijkse klant- en partnerevenement van Qlik.

Traditionele BI-stacks worden gekenmerkt door complexiteit, gebrek aan flexibiliteit en een focus op vraaggestuurde oplossingen. Dat heeft tot gevolg dat de data lastig te verkennen is. Met de Associative Difference levert Qlik een schaalbare oplossing die iedere werknemer in staat stelt alle beschikbare data te benutten. Qlik heeft drie nieuwe innovaties aangekondigd: Multi-Cloud, Augmented Intelligence en Big Data Index. Deze oplossingen zorgen ervoor dat iedere afdeling van een bedrijf aan de slag kan met data-analyse. Ook vergroten ze de kennis van iedere gebruiker door verbeterde inzichten uit alle data, zowel op locatie als in de cloud. Op die manier worden bedrijfsbrede transformaties mogelijk.

“Bedrijven die de kracht van data-analyse omarmen en verder uitbreiden binnen hun organisatie worden de marktleiders in de data-economie,” aldus Mike Capone, CEO van Qlik. “Qlik is het platform waar data en analyse samenkomen en de inzichten levert die bedrijven in staat stellen om te transformeren.”

Multi-Cloud – flexibele Cloud en keuzes

Ondernemingen zijn afhankelijk van analytics leveranciers om optimaal gebruik te kunnen maken van de cloud voor een breed pakket aan diensten, van bedrijfskritische applicaties tot dev-ops en mobility, en dat met de toenemende hoeveelheid data die steeds complexer wordt. Veel BI-leveranciers adviseren een specifieke cloudstrategie, zonder rekening te houden met de doelstellingen van de klant. De Multi-Cloud analytics oplossing van Qlik geeft klanten de volledige vrijheid en flexibiliteit. Qlik demonstreert een cloud- en container gebaseerde architectuur die eenvoudig en voordelig kan worden opgeschaald over verschillende locaties en cloudomgevingen. Dankzij deze aanpak kunnen klanten zelf kiezen waar ze hun analyses uit willen voeren, gebaseerd op hun data- en applicatiebehoeften. De Multi-Cloud oplossing van Qlik biedt gebruikers naar verwachting een naadloze beleving. Zo hebben gebruikers allemaal dezelfde, consistente analysemogelijkheden, ongeacht hun locatie, apparaat of netwerkstatus. Het volledige Multi-Cloud platform kan vanuit één enkele interface beheerd worden, om administratie te vereenvoudigen.

Augmented Intelligence – intentiegedreven inzichten om elke gebruiker te helpen

Qlik levert Smart Start toepassingen voor het gehele productportfolio. Smart Start functies maken gebruik van de nieuwe cognitive insights engine in Qlik Sense, die samenwerkt met de Qlik Associative Engine. Deze aanpak stelt Qlik in staat machine intelligentie te combineren met menselijke intuïtie, waardoor de productiviteit én data literacy van zowel gebruikers als organisaties wordt gestimuleerd. De Smart Start opties die tijdens Qonnections worden gepresenteerd zijn onder meer:

  • Het combineren van augmented intelligence voor profilering en associaties tussen databronnen;
  • Slimme toepassingen voor het automatisch genereren van het juiste soort diagrammen op basis van de gegevens;
  • Automatische genereren van suggesties voor aanvullende grafieken en visualisaties;
  • Vereenvoudigde workflows voor het laden van gegevens en maken van analyses.

Big Data Index – maximaliseer de waarde van data in het gehele bedrijf

De Associative Big Data Index is een nieuwe clouddienst van Qlik die gebruikers in staat stelt om big data beter te benutten. Door de uitbreiding van de gebruikerservaring met big data, wordt data-associatie niet alleen op de user interface, maar ook op het onderliggende ecosysteem toegepast. Deze nieuwe mogelijkheid stelt de Qlik-engine in staat informatie over bestaande data binnen bijvoorbeeld een Hadoop data lake op te slaan en te indexeren, zonder al deze data in het geheugen te laden. De verwerking en indexering van de data gebeurt daarbij binnen het Hadoop cluster. De Associative Big Data Index maakt snellere data discovery mogelijk voor grote hoeveelheden data, inclusief toegang tot alle details van onderliggende data. Zo krijgen gebruikers de mogelijkheid op eenvoudige wijze enorme hoeveelheden data te doorzoeken.

Qlik Sense – Het platform voor de data-economie

Dankzij Qlik Sense kunnen organisaties een breed scala aan use cases uitvoeren met één enkel platform. Dit leidt tot consistente besluitvorming op basis van data. De Qlik Sense Enterprise versie die in juni dit jaar op de markt komt, bevat de eerste elementen van de Multi-Cloud strategie van Qlik, zoals het rechtstreeks publiceren naar de cloudinfrastructuur van de klant via Qlik Sense. Dit brengt een enorme kostenbesparing met zich mee, zeker in het geval van grote gebruikersomgevingen. Verder omvat deze versie van Qlik Sense Enterprise innovaties op het gebied van augmented intelligence. Waaronder multi chart aanbevelingen op basis van de velden die de gebruiker heeft geselecteerd en op basis van Insight Advisor. Hierbij worden de belangrijkste inzichten uit de totale dataset getoond zodat deze gebruikt kunnen worden in nieuwe sheets, of aan bestaande sheets kunnen worden toegevoegd.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This