Verizon Bundels voor virtuele netwerkdiensten maken virtualisatie snel, eenvoudig en kosteneffectief

20 april 2018

Bedrijven weten dat ze virtualisatie moeten omarmen, maar het implementeren van software-gedefinieerde netwerk (SDN)-oplossingen kan complex, tijdrovend en duur zijn. Verizon neemt enkele van deze belemmeringen weg en stroomlijnt het virtualisatieproces met de lancering van de nieuwe VNS (Virtual Network Services) Solution Bundles. Verizon slaat de handen ineen met technologieleveranciers als Checkpoint Software, Cisco, Fortinet en Palo Alto Networks. Met deze bundels zijn alle netwerkcompatibiliteitstests en licenties al voltooid, wat gemoedsrust geeft en tegelijkertijd tijd en arbeid bespaart. Daarnaast stelt Verizon’s end-to-end orkestratie en closed-loop service-garantie klanten in staat om in wezen “point and click” SDN-oplossingen mogelijk te maken.

“We hebben de complexiteit en de bijbehorende kosten van handmatige implementatie en beheer van wereldwijde netwerken voor onze klanten weggenomen, waardoor ze een concurrentievoordeel hebben”, aldus Vickie Lonker, vicepresident productbeheer en -ontwikkeling voor Verizon. “We hebben deze gebundelde oplossingen getest en doorgelicht om giswerk bij het matchen van uiteenlopende technologieën te voorkomen. Dit kunnen we doen omdat we hebben geïnvesteerd in het opbouwen van sterke relaties binnen onze gemeenschap van technologieleveranciers.”

De huidige VNS Solution Bundle-opties omvatten Software Defined Wide Area Networking (SD WAN) en netwerk routing- en beveiligingfuncties. Beide opties zijn beschikbaar op Verizons apparatuur voor gebruik in het datacenter van de klant en het hosted netwerk services platform. In het bundelaanbod zullen later dit jaar extra service chain-opties worden toegevoegd. VNS Solution Bundles zijn mogelijk gemaakt door Verizon Enterprise Orchestration en bieden een closed loop service-garantie. Het doel is een naadloze overgang van het rigide, traditionele netwerkmodel naar een wendbaar, veerkrachtig en kostenefficiënt opex-model dat een beperkte menselijke inzet vereist om problemen op te lossen en te beheren.

“Door de levering van gevirtualiseerde netwerkfuncties via hun orkestratieplatform te vereenvoudigen, heeft Verizon forse besparingen mogelijk gemaakt. In potentie gaan er maanden van het uitrolschema af en kunnen de bijbehorende configuratiekosten significant naar beneden”, zegt Mike Sapien, hoofdanalist, enterprise services bij Ovum.

Met Virtual Network Services van Verizon kunnen ondernemingen hun flexibiliteit vergroten en de complexiteit verminderen door SDN-oplossingen in te zetten die gebruik maken van het open-serviceproviderecosysteem van Verizon op basis van OpenStack. Daarnaast kunnen ze met Enterprise Orchestration een snelle serviceautomatisering realiseren en via geautomatiseerde serviceketens aan de marktvraag voldoen. Bovendien kunnen de contracten voor alle SDN-oplossingen van Verizon centraal worden gemaakt en gefactureerd, wat leidt tot een beter beheer en betere controle.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This