Akamai kondigt verbeteringen op Cloud Delivery Platform aan

20 april 2018

Akamai Technologies kondigt verbeteringen aan op haar platform die de beveiliging van websites, applicaties en netwerken optimaliseren, zonder dat de prestaties van websites en online applicaties negatief beïnvloed worden. Het cloud delivery platform van Akamai vormt hiermee een belangrijke basis voor een digitale bedrijfsvoering, inclusief security en mogelijkheden voor agile implementaties, die digitale transformatie, een nieuwe generatie netwerkarchitecturen en populaire DevOps-workflows ondersteunen.

Akamai TechnologiesModerne enterprise-organisaties opereren in een digitaal landschap dat de nodige risico’s en onzekerheden kent. Om de productiviteit, security en concurrentievoordelen te kunnen behouden, moeten organisaties stappen nemen om hun overkoepelende netwerkarchitectuur te verbeteren.

“Akamai heeft de afgelopen twintig jaar gebouwd aan de grootste en meest betrouwbare cloud delivery infrastructuur in de markt,” zegt Ashutosh Kulkarni, Senior Vice President & General Manager, Web Security and Performance van Akamai. “We begrijpen dat onze klanten werkzaam zijn in een steeds competitievere en snel veranderende digitale omgeving. Het platform van Akamai ondersteunt hen zich te onderscheiden van de concurrentie en toegevoegde waarde te bieden. Het Akamai-platform biedt de automatisering, tools en technologieën waarmee applicaties op een veilige manier naar de cloud kunnen worden verhuisd, naadloze web- en mobiele ervaringen worden geleverd en de flexibiliteit van ontwikkelaars wordt verbeterd zonder dat de beveiliging of kwaliteit in hybride omgevingen in gevaar komt.”

Nieuwe verbeteringen tegen beveiligingsrisico’s

Wanneer bedrijven hun digitale activiteiten naar de cloud verplaatsen, zijn systemen vatbaar voor DDoS-aanvallen, applicatie-aanvallen en een toenemend aantal bedreigingen door bots. Uit het 2017 State of the Internet Security-rapport van Akamai blijkt dat meer dan 40% van alle online inlogpogingen kwaadaardig zijn. Het Ponemon Instituut heeft berekend dat breaches gebaseerd op deze attack vector digitale bedrijven gemiddeld 60 miljoen dollar per jaar kunnen kosten.

De verbeteringen aan het Akamai-platform moeten de toenemende dreiging van bots onder controle houden en het gevaar van misbruik van inloggegevens verminderen. Akamai Bot Manager beschikt over nieuwe functionaliteiten die apps en API’s beschermen, inclusief een client SDK voor mobiele applicaties. Voor grotere botnets die het netwerk belasten met DDoS-aanvallen, heeft Akamai extra capaciteit aan haar scrubbing centers toegevoegd om het groeiende aantal DDoS-aanvallen te beperken. Akamai biedt secure browsing en ondersteuning van HTTPS met TLS 1.3 en inzicht in veranderende dreigingen en dreigingsactoren dankzij verbeterde security analytics. 

Beveiligde toegang in een Zero Trust tijdperk

Omdat de traditionele security perimeter van bedrijven verdwijnt en bedrijfsapplicaties naar de cloud worden verplaatst, worden secure unified access en single sign-on van levensbelang. Enterprise Application Access van Akamai is ontwikkeld om IT- en securityteams te begeleiden naar een Zero Trust beveiligingsstructuur, waarbij secure access wordt vereenvoudigd en de kwetsbaarheden rondom cloudmigratie, het verdwijnen van de corporate perimeter en mobiele werknemers worden verminderd. 

Snelle en beveiligde web- en mobiele ervaringen

Uit het Retail Performance-onderzoek van Akamai blijkt dat een vertraging van de laadtijd van een website met twee seconden zorgt voor een stijging van de bounce rate met 103%. Daarnaast verlaat 53% van de mobiele bezoekers een pagina als het meer dan drie seconden duurt om een pagina te laden.

Omdat applicatiearchitecturen zich steeds verder ontwikkelen en digitale applicaties steeds complexer worden, wordt het voor bedrijven steeds uitdagender om een consistente en hoogwaardige klantervaring te bieden. Het Akamai-platform kan de prestaties van applicaties monitoren, optimaliseren en valideren, dankzij het toevoegen van perceived performance, page construction en application delivery metrics aan de mPulse monitoringsoplossing.

Als problemen worden ontdekt, treden er features van verschillende oplossingen in werking die zijn ontworpen om de integriteit van applicatiegebruik en ervaring te waarborgen. Dit zijn onder andere scriptbeheer en features voor resourceoptimalisatie van de Ion acceleratieoplossing, digital asset optimalisatiecapaciteiten en ondersteuning voor het Brotli compressie algoritme, Image Manager optimalisatie en mogelijkheden voor netwerkoptimalisatie in een verbeterde SDK voor de prestaties van mobiele applicaties.

“Klantervaring is cruciaal voor ons bedrijf. Door samen te werken met Akamai kunnen wij meer te weten komen over de impact van web performance op de metrics van onze wereldwijde websites,” zegt John Paris, Service Manager, Skyscanner. “We kunnen nu de digitale ervaring monitoren en optimaliseren door de inzichten uit mPulse RUM. Deze inzichten helpen ons de verbeteringen te prioriteren die van invloed zijn op onze bedrijfsvoering.”

Een combinatie van DevOps en Security: DevSecOps

Extra nieuwe platformfunctionaliteiten spelen in op de behoefte om security aan DevOps toe te voegen. Steeds meer bedrijven zoeken een balans tussen snellere ontwikkelcycli en het idee dat security iedereen aangaat. Akamai biedt nu ondersteuning voor scripting om applicatiebeveiliging te automatiseren en maakt hiervoor gebruik van haar web application firewall, Kona Site Defender. Ook biedt het platform nu versiebeheer en -ondersteuning voor het verbeteren van API-bescherming. Daarnaast levert de API Gateway van Akamai een geïntegreerde oplossing voor het versnellen, beveiligen en beheren van API’s, met daarbij de mogelijkheid om toegang tot API’s inzichtelijk te maken, te valideren en te beheren. Zo wordt de omzet gemaximaliseerd en misbruik voorkomen.

Kwaliteit op schaal voor OTT Content en Advertising

Akamai blijft zich richten op het leveren van de kwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid van traditionele televisie via het internet. Tegelijkertijd worden pay-tv- en OTT serviceproviders, broadcasters en consumenten beschermd tegen een groeiend aantal dreigingen. Recente innovaties in streaming media delivery, monetization en security zijn onder andere: Media Services Live, met liveOrigin™-functionaliteit waardoor latency aanzienlijk wordt verminderd met behoud van uitstekende videokwaliteit; Broadcast Operations Control Center realtime monitoring en issue detection; Dynamic Ad Insertion (DAI)-functionaliteiten om addressable advertising te schalen; en security-oplossingen die de beschikbaarheid van services en content verzekert.

“Het scheppen van vertrouwen staat centraal in de dienstverlening van Akamai. Niet alleen het vertrouwen dat wij de beste prestaties voor web of media content leveren, maar ook dat de content beschermd is tegen diefstal en disruptie,” zegt Rick McConnell, President & General Manager, Web Division van Akamai. “Onze klanten zijn bezig met hun digitale transformatie en hun gebruikers eisen verrijkte en hoogwaardige content. Akamai doet er alles aan om klanten te helpen met het leveren van een uitzonderlijke en veilige ervaring.”

Voor meer informatie over het Cloud Delivery Platform van Akamai: https://www.akamai.com/spring2018

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This