Colt en Cisco ronden vernieuwing mondiale Colt IQ-netwerk af

13 april 2018

Colt Technology Services en Cisco hebben de vernieuwing van Colts pan-Europese, Amerikaanse en Aziatische datanetwerk afgerond. Het Colt IQ Netwerk biedt nu meer diversiteit in connectiviteitsdiensten met een hoge bandbreedte.

In december 2016 startten Cisco en Colt met een systeembrede, meervoudige 100 Gbps-upgrade van het Colt IQ-netwerk om snel high-performance connectiviteit te kunnen leveren voor de schaalbare, cloudgebaseerde bedrijfskritische applicaties van haar klanten.

Colt’s next-generation packet -netwerk maakt gebruik van end-to-end segmentrouteringstechnologie om het runnen van het netwerk te vereenvoudigen en te automatiseren en de kosten ervan aanzienlijk te verlagen. Hiermee kunnen klanten van Colt een infrastructuur inzetten die digitale bedrijfsvoering mogelijk maakt en de kwaliteit, snelheid, capaciteit en flexibiliteit biedt waarmee aan de hoogste verwachtingen kan worden voldaan.

De toegepaste EVPN-technologie biedt een uniform control plane protocol (Border Gateway Protocol – BGP) voor alle diensten, inclusief Layer 2 VPN en Layer 3 VPN. Verder maakt het snellere convergentietijden mogelijk. Segment routing wordt toegepast om de complexiteit van het netwerk te verminderen omdat er minder protocollen nodig zijn. Dit stelt serviceproviders in staat om veel sneller high-bandwidth oplossingen te leveren.

Colts IQ-netwerk verbindt ruim 800 datacentra wereldwijd met zowel grootzakelijke als wholesale-klanten in Europa, Azië en de VS.

“Het is Colt’s missie om de allerbeste high-bandwidth connectiviteitsoplossingen te leveren om te voldoen aan de continue groeiende behoeften van onze klanten,” aldus Peter Coppens, vice president, Product, Colt. “Afgestemd op deze overeenkomstige, hogere doelen, hebben we nauw samengewerkt met Cisco om een netwerkarchitectuur te ontwerpen die eenvoudig te bedienen is, die optimaal beschikbaar is en in staat om innovatieve netwerkdiensten te leveren. Hierdoor profiteert Colt ook van een snellere time-to-market. De complexiteit van het IQ Netwerk is door gesegmenteerde routering sterk verminderd waardoor wij nu nog meer gedifferentieerde netwerkdiensten kunnen bieden, zoals disjoint paths. EVPN draagt daarnaast bij aan operationele vereenvoudiging en maakt de dienstverlening een stuk efficiënter.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This