Panasonic introduceert een Softphone-app voor werknemers die hun eigen apparaten gebruiken

29 maart 2018

Panasonic heeft een nieuwe Softphone-app geïntroduceerd waarmee werknemers van hun eigen smartphone een bedrijfstoestel maken. Met de app kunnen medewerkers zowel binnen als buiten kantoor audio- en videogesprekken voeren en ontvangen zonder dat ze hun privénummer kenbaar hoeven te maken.

De eenvoudige en zeer veilige Softphone-technologie van Panasonic combineert daarvoor audiovisuele communicatie in een mobiel apparaat. De Softphone-app ondersteunt SIP-TLS (Transport Layer Security), wat alle potentiële risico’s met betrekking tot hacken tot een minimum beperkt. Met deze technologie kan een aansluiting automatisch worden geweigerd als wordt gedetecteerd dat een niet-Panasonic SIP-toestel zich probeert aan te melden.

Als medewerkers hun eigen smartphones mogen gebruiken, zijn ze veel productiever. Met de app kunnen ook externe medewerkers op een voordelige manier aan worden gesloten op de communicatiesystemen van het kantoor – ideaal voor kleine bedrijven en IP PBX-gebruikers. Bovendien komen de gesprekskosten automatisch op de bedrijfsrekening, zodat geen declaraties hoeven worden ingediend en de administratie niet onnodig wordt belast.

Shinta Muya, Marketing Manager for Communication Solutions bij Panasonic: “Het gaat hier om een ‘serverloze’ oplossing. Er hoeft niets te worden veranderd aan de bestaande communicatie-infrastructuur van een bedrijf. Omdat er geen andere technologie nodig is, is de nieuwe Softphone eenvoudig te installeren. Gebruikers hoeven alleen maar de gratis app te downloaden uit de App Store of Google Play.”

De app kan nu worden gedownload in iOS. Ga voor downloaden uit Google Play naar: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.panasonic.MobileSoftphone&hl=en

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This