Robert Bouchard benoemd tot CEO van Econocom Group

26 maart 2018

Econocom stelt Robert Bouchard aan als Chief Executive Officer van de groep. Hij volgt oprichter Jean-Louis Bouchard op die voorzitter blijft van de raad van bestuur. De overdracht is goedgekeurd tijdens de raad van bestuur van 19 maart 2018 en is meteen van kracht.

Het nieuwe directiecomité van de Econocom Group bestaat voortaan uit Robert Bouchard zelf, Executive Director Satellites Martine Bayens, Chief Finance OfficerDavid Krieff en International Managing Director Julie Verlingue die Econocom vervoegt na een loopbaan van twaalf jaar bij McKinsey Frankrijk. Zij wordt verantwoordelijk voor de internationale ontwikkeling en werking van Econocom, onder meer in België en Luxemburg.

Kwaliteit en klanttevredenheid

Hij moet in eerste instantie het nieuwe strategische meerjarenplan van Econocom, ‘e for excellence’, ten uitvoer brengen. Econocom heeft de ambitie om tegen 2022 de omzetkaap van 4 miljard te ronden en het operationele resultaat te verdubbelen. In dat kader zal Robert Bouchard midden juni een programma opstarten met focus op kwaliteit en klantentevredenheid.

Robbert Bouchard is benoemd tot Chief Executive Officer van Econocom Group (bron foto: Econocom Group)

Robbert Bouchard is benoemd tot Chief Executive Officer van Econocom Group (bron foto: Econocom Group)

“De familiale ondernemersgeschiedenis van Econocom krijgt hiermee een vervolg en ik ben trots dat mijn vader en onze bestuursleden me het vertrouwen schenken voor dit mandaat. Ik ben me terdege bewust van de verantwoordelijkheid die ik draag ten aanzien van onze 10.700 medewerkers, onze klanten en onze aandeelhouders” , zegt Robert Bouchard, de nieuwe CEO van Econocom.

Meerwaarde voor Econocom

Jean-Louis Bouchard, oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van Econocom, vult aan: “Ik werk al twintig jaar nauw samen met Robert. Hij beschikt over alle kwaliteiten om deze rol op te nemen en de Groep met succes aan te sturen. Hij is een meerwaarde voor Econocom en zal zorgen voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Wat ik bovenal belangrijk vind, is dat hij de waarden en de ondernemerszin van ons bedrijf ademt. Net als ik is hij overtuigd van het belang en de kracht van ons bedrijfsmodel.”

Robert Bouchard (46) zetelt al sinds 2009 in de bestuursraad van Econocom Groep. Hij is dan parallel algemeen directeur van Econocoms dochteronderneming Digital Dimension, dat bedrijven adviseert in hun digitale transformatie. In 2015 wordt hij vicevoorzitter van de raad van bestuur en krijgt hij een mandaat van twee jaar voor het voorzitterschap van het auditcomité. In 2016 neemt hij voor het eerst een operationele opdracht van de groep aan. Een jaar later wordt hij aangesteld als operationeel directeur (COO). Onder zijn operationeel bewind weet Econocom het strategische vijfjarenplan ‘Mutation 2013-2017’ met succes af te ronden.

Pin It on Pinterest

Share This