Internationale e-commerce-leider commercetools strijkt neer in Amsterdam

26 maart 2018

Het van oorsprong Duitse e-commerce-bedrijf commercetools heeft aan de Herengracht in Amsterdam zijn hoofdkwartier voor de Benelux en Noord Europa geopend. commercetools is een internationaal succesvol technologiebedrijf dat een nieuwe vorm van e-commerce mogelijk maakt: ‘Everywhere Commerce’. Het cloud-platform van het bedrijf stelt retailers en e-commerce spelers in staat, hun producten en diensten via elk Omni-Channel kanaal aan te bieden en te verkopen.

commercetools plaveit niet alleen de weg naar ‘Everywhere Commerce’. De technologie van het bedrijf zorgt ervoor dat online shoppers op verschillende contactmomenten en – devices een onvergetelijke ervaring krijgen. Vooral in combinatie met de Adobe Experience Cloud. Het commercetools platform bevat verschillende modulaire microservices die elke organisatie naar behoefte kan combineren. De moderne architectuur van het platform zorgt ervoor dat e-commerce bedrijven altijd flexibel blijven en hun diensten makkelijk kunnen schalen.

Goed advies over de passende e-commerce-oplossing is net zo belangrijk als de technologie en de user experience voor klanten. Dit advies biedt commercetools nu aan in de persoon van Steven Fockema Andreae en zijn team in de Benelux. Hij is verantwoordelijk voor business development in de regio. Fockema Andreae heeft meer dan vijftien jaar ervaring in business development en sales strategie. Hij was onder meer country manager van het Apsis marketing automation-platform in de Benelux en heeft het commerciële open source content management system (CMS) Hippo in de Duitse en UK markt geïntroduceerd en daarnaast het partner ecosysteem van Hippo opgezet. Dit CMS maakt inmiddels deel uit van het digital experience platform BloomReach.

“Onze partnerschappen met Adobe en BloomReach maken onze e-commerce-oplossing bijzonder geschikt voor ondernemingen die hun klanten een individuele belevenis willen bieden, terwijl zij de volledige controle blijven houden over hun front-end”, legt Fockema Andreae de aanpak van commercetools uit. “Door de introductie van microservices kunnen organisaties soepel van een inflexibele oplossing overstappen naar ons agile platform. Er is geen sprake van een harde cut van het oude naar het nieuwe systeem maar er vindt een vloeiende transitie plaats naar de commercetools-oplossing.”

Deze benadering heeft al meerdere organisaties in de Benelux overtuigd van de kracht van commercetools. Ondernemingen zoals het online reisaanbieder Eurail, de aanbieder van fotoboeken Albelli of de B2B organisatie Van Ommen zijn al klant. Ook bekende digital agencies hebben commercetools al opgenomen in hun portfolio en raden hun klanten het gebruik aan van dit flexibel schaalbare e-commerce platform: “Wij werken al uitstekend samen met organisaties zoals Valtech, Osudio, foryouandyourcustomers en Incentro”, laat Udo Rauch Chief Sales Officer en algemeen directeur bij commercetools, verheugd weten. “Met ons nieuwe kantoor in Amsterdam kunnen wij ter plekke nog directer advies geven. Een sterk netwerk van experts voor alle branches brengt de e-commerce-oplossingen van de toekomst rechtstreeks naar de ondernemingen in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This