Joint-venture met Digital Alpha zorgt voor kapitaalinjectie van 125 miljoen voor Cloudian

6 maart 2018

Cloudian is een joint-venture met Digital Alpha aangegaan. Het doel hiervan is om de ontwikkeling en verkoop van zijn enterprise object storage-systemen te bespoedigen. Digital Alpha en zijn stille vennoten steken in totaal 125 miljoen dollar in Cloudian. De joint-venture voorziet in 100 miljoen dollar aan financiering voor de ontwikkeling van een flexibel inkoopmodel dat aansluit op de snel groeiende storage-omgevingen van klanten. Digital Alpha doet daarnaast de toezegging om nog eens 25 miljoen dollar te investeren in de uitbreiding van de activiteiten van Cloudian op het gebied van verkoop, marketing, R&D en klantenondersteuning.

De financieringsfaciliteit van 100 miljoen dollar draagt bij aan de ontwikkeling van een op verbruik gebaseerd model voor de afname van de oplossingen van Cloudian. IT-afdelingen staan momenteel voor de opgave om on demand diensten aan te bieden zonder directe kapitaalinvesteringen. Hoewel een aantal zakelijke workloads voor de publieke cloud geschikt zijn, kunnen andere workloads het beste op locatie worden aangehouden. Dankzij de samenwerking tussen Cloudian en Digital Alpha kunnen bedrijven profiteren van een oplossing op locatie die hen grip op hun data biedt en de krachtige prestaties van een enterprise storage-systeem combineert met de kostenefficiëntie van een ‘pay per use’-model.

Digital Alpha faciliteert daarnaast een samenwerking tussen Cloudian en Cisco Systems op het gebied van datacenter-architecturen. De oplossing van Cloudian onderscheidt zich door zijn functionaliteit voor gegevensbeheer, geïntegreerde cloud-gebaseerde opslagbeheer en uitgebreide interoperabiliteit. In 2017 verdubbelde het bedrijf zijn klantenkring tot ruim 200 organisaties.

Rick Shrotri, managing partner bij Digital Alpha: “Bij Digital Alpha hebben we maandenlang onderzoek gedaan naar de klantentevredenheid ten aanzien van object storage-implementaties. Cloudian bleek zich duidelijk te onderscheiden door zijn eenvoudige implementatie, gebruik en schaalbaarheid. Volgens ons is het bedrijf goed gepositioneerd om zijn leiderschap in de integratie met de S3-API van Amazon te benutten voor de ontwikkeling van nieuwe toepassingen binnen IoT-, analyse- en multi-cloudomgevingen. Verder zijn we van mening dat de cultuur die het ervaren managementteam van Cloudian creëert aan verdere groei zal bijdragen. Die maakt het bedrijf namelijk een aantrekkelijke bestemming voor toptalent.”

De nieuwe joint-venture kan in 2018 profiteren van de sterke groei in de vraag naar object storage. Deze wordt aangewakkerd door een explosieve gegevensgroei, de opkomst van de S3-API van Amazon als branchenorm en het toenemende gebruik van toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, machine learning en het Internet of Things.

“Deze joint-venture stelt onze klanten in staat om te profiteren van flexibele inkoopmodellen en nieuwe hardwareopties. Dit maakt een snellere overstap naar geavanceerde object storage-oplossingen mogelijk”, zegt Michael Tso, de CEO van Cloudian. “Met de opkomst van nieuwe bronintensieve toepassingen zoals het IoT en machine learning bieden traditionele storage-platforms onvoldoende mogelijkheden voor gegevensbeheer. De oplossingen van Cloudian bieden de onbeperkte schaalbaarheid, superieure gebruikseenvoud en integratie met de cloud die bedrijven nodig hebben om een oplossing te bieden voor hun storage-uitdagingen en tijd en kosten te besparen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This