Darren Roos aangesteld als CEO van IFS

6 maart 2018

IFS heeft Darren Roos aangesteld als Chief Executive Officer van IFS. De benoeming gaat in op 1 april 2018, in lijn met het pensioen van Alastair Sorbie aan het eind van Q1 2018.

Roos heeft een bewezen trackrecord in het op de kaart zetten en doen groeien van wereldwijde enterprise-softwareondernemingen. Meest recent vervulde Roos de rol van President van SAP’s cloud-ERP-tak. Daarvóór was hij verantwoordelijk voor de forse groei van de internationale activiteiten van Software AG, wat gedurende de aanstelling van Roos verdrievoudigd is in omvang.

Darren Roos, CEO van IFS: “Ik ben enthousiast en bevoorrecht om IFS aan te sturen in dit nieuwe hoofdstuk. IFS is een fantastisch bedrijf. De combinatie van zijn sterke ERP-erfgoed, een leiderspositie in EAM en FSM en uitstekende klanttevredenheid geeft deze organisatie het perfecte podium om een toonaangevende rol te spelen in de enterprise-softwarebranche. Mijn plan is mijn ervaring en vaardigheden specifiek in te zetten op het gebied van het uitbreiden van bedrijven, het opbouwen van cloudbedrijven en het samenstellen van succesvolle teams zodat IFS kan blijven floreren. Ik kijk ernaar uit de 3.500 mannen en vrouwen die dit bedrijf hebben opgebouwd en de 10.000 klanten en partners die het zo groot maken, te ontmoeten.”

Per Franzén, partner van EQT (de eigenaar van IFS): “Darrens ervaring, kennis en trackrecord in het opbouwen van succesvolle bedrijven in de markten waarin IFS actief is, maken hem een uitstekende keuze om hem aan te stellen als CEO. De benoeming van Darren komt op het moment dat IFS de kans heeft een sterkere positie in de markt te genereren en zijn leiderspositie uit te breiden. Dit is goed nieuws voor klanten, partners en natuurlijk medewerkers. Wij danken Alastair voor zijn toewijding aan dit bedrijf en zijn hem dankbaar dat hij van IFS het succesvolle bedrijf heeft gemaakt dat het nu is. We kijken ook uit naar de verdere samenwerking met Alastair als onderdeel van het EQT Industrial Network.”

Over zijn pensioen zegt Alastair Sorbie: “Ik ben trots op de groei van IFS naar de wereldwijde organisatie die het nu is gedurende mijn twaalf jaar als CEO. Ik wil de vele collega’s bedanken die onderdeel zijn geweest van deze reis. Zij hebben geholpen een cultuur te handhaven waarin IFS talentvolle werknemers en toonaangevende klanten kan aantrekken en behouden. Ik wens hen, Darren en de volledige IFS-community het allerbeste voor de toekomst.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This