CloudBees kondigt Kubernetes ondersteuning aan voor CloudBees Jenkins Enterprise

1 maart 2018

CloudBees, leverancier van continuous delivery software services, maakt bekend vol in te zetten op Kubernetes. Het bedrijf ondersteunt Kubernetes in CloudBees Jenkins Enterprise, heeft een drietal experts op het gebied van Kubernetes aangenomen en treedt toe tot de Cloud Native Computing Foundation. Het bedrijf stelt met de ondersteuning voor Kubernetes in CloudBees Jenkins Enterprise de eerste op grootzakelijke gebruikers gerichte continuous delivery oplossing op basis van Kubernetes met multi-cloud portabiliteit te leveren.

CloudBeesDit maakt CloudBees bekend in een blogpost. Kubernetes is een open source systeem voor het automatiseren van de uitrol, het schalen en het beheer van gecontaineriseerde applicaties. Het systeem groepeert containers waaruit een applicatie bestaat in logische units om het beheer hiervan te vereenvoudigen. Het project groeit in populariteit. Het heeft inmiddels 1.500 contribuanten die in totaal ruim 62.000 bijdragen hebben geleverd aan Kubernetes.

Next-generation continuous delivery platform

CloudBees maakt bekend James Strachan, James Rawlings en Robert Davies te hebben aangetrokken. Zij waren eerder betrokken bij verschillende succesvolle open source projecten, waaronder de programmeertaal Groovy, ActiveMQ, Apache Camel/ServiceMix en het continuous delivery platform voor Kubernetes op basis van Jenkins fabric8. Het team gaat bij CloudBees een next-generation continuous delivery platform ontwikkelen dat DevOps teams in staat moet stellen Kubernetes-native applicaties op te leveren. Het platform wordt volledig nieuw gebouwd. CloudBees stelt dat het platform gebruikers laat profiteren van de sterke punten van Kubernetes, terwijl tegelijkertijd de complexiteit van Kubernetes wordt weggenomen.

“Kubernetes draait om het vereenvoudigen van het bouwen, uitrollen en beheren van software. Bedrijven willen ook op een cloud-agnostische manier uitrollen. Nu ieder groot cloud platform Kubernetes ondersteunt, kunnen zij draaien op iedere cloud provider naar keuze”, legt Strachan, senior architect bij CloudBees, uit. “Het doel is de ervaring van ontwikkelaars te verbeteren en software sneller, flexibeler en veiliger te bouwen.”

DevOps workloads draaien in alle soorten omgevingen

CloudBees Jenkins Enterprise is voortaan geïntegreerd met Kubernetes, waarmee CloudBees gebruikers wil helpen DevOps workloads te draaien op alle omgevingen – zowel on-premise als in de cloud. Dit stelt ontwikkelaars in staat te profiteren van de automatische schaalbaarheid, flexibiliteit en portabiliteit van Kubernetes, ongeacht of zij on-premise of cloud native applicaties ontwikkelen.

Daarnaast treedt CloudBees toe tot de Cloud Native Computing Foundation, een organisatie die open source technologieën zoals Kubernetes beheert en integreert. De stichting brengt ontwikkelaars, eindgebruikers en vendoren samen en heeft in twee jaar tijd meer dan 100 leden aangetrokken. De zes grootste public cloud providers zijn allen lid van de Cloud Native Computing Foundation.

Pin It on Pinterest

Share This