Google maakt Cloud IoT Core nu algemeen beschikbaar

23 februari 2018

Cloud IoT Core, een service van Google om IoT-apparaten veilig aan te sluiten en op schaal te beheren, is vanaf nu algemeen beschikbaar. Cloud IoT Core is onderdeel van het portfolio van Google Cloud IoT-oplossingen.

Dit maakt Indranil Chakraborty, Product Manager bij Google Cloud, bekend in een blogpost. De nieuwe service is beschikbaar voor klanten die gebruik maken van Google Cloud Platform (GCP). Met de nieuwste uitbreiding kunnen gebruikers alle IoT-data invoeren en verbinden met Google’s analytische en machine learning-services om nieuwe inzichten te verkrijgen.

Nieuwe feature

Cloud IoT Core is sinds de herfst van 2017 beschikbaar als publieke bèta-versie. De feedback die gebruikers op deze versie hebben gegeven is verwerkt in de versie die nu door Google algemeen beschikbaar wordt gesteld. Ten opzichte van de bèta-versie bevat de gelanceerde versie een nieuwe feature: het is nu mogelijk om datastromen van de IoT Core protocol bridge naar meerdere Cloud Pub/Subtopics te plaatsen, wat implementatie vereenvoudigd.

Google Cloud kondigt ook aan het ecosysteem van partners uit te breiden. Zo zijn verschillende partners aangetrokken waarvan de hardware eenvoudig samenwerkt met IoT Core. Ook zijn application partners onderdeel van het ecosysteem. Deze partners helpen klanten oplossingen te bouwen met behulp van IoT Core en andere Google Cloud-diensten.

Device partners en application partners binnen het Cloud IoT Core partner ecosysteem

Pin It on Pinterest

Share This