Ciena stelt Frank Miller aan als Chief Technology Officer voor EMEA

21 februari 2018

Ciena heeft Frank Miller aangesteld als chief technology officer (CTO) voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Binnen deze functie ondersteunt hij klanten en partners bij de ontwikkeling en implementatie van meer adaptive en agile netwerken, in samenwerking met het EMEA salesteam.

Miller biedt strategisch advies over netwerktransformatie op basis van innovatieve optical, packet- en softwaretechnologieën, om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die worden gesteld aan netwerken, op het gebied van schaalbaarheid en automatisering. Hij heeft in zijn eerdere functies bij diverse service providers uitgebreide ervaring opgedaan met betrekking tot deze onderwerpen. Hij onderscheidt zich daarnaast door zijn innovatieve benadering van de actuele ontwikkelingen op het gebied van programmeerbare netwerken en software defined technologieën. 

Frank Miller beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in leidinggevende functies in de telecomsector, kabelbranche en academische wereld. Hij vervulde onder meer de rol van principal engineer en strateeg. Miller beschikt over diepgaande kennis op het gebied van cloud computing, SDN/NFV, access, draadloze en overdrachtsnetwerken. Voor zijn aanstelling bij Ciena was Miller actief als vice president Access en chief architect bij CenturyLink. Hij was daar verantwoordelijk voor de strategie, het ontwerp en de implementatie van innovatieve cloud-, big data-, SDN- en NFV-diensten. Miller behaalde een MBA (cum laude) aan de Ashridge-Hult International Business School (Shanghai en Londen) en een ingenieursgraad in Informatica aan de Universiteit van Phoenix. Hij volgde daarnaast het Executive Training-curriculum van Dartmouth University in Tuck en studeerde af aan de duikschool van de Amerikaanse marine.

“We merken dat klanten in de EMEA-regio strategische maatregelen treffen om het aanpassingsvermogen van hun netwerken te vergroten, het beheer daarvan efficiënter te laten verlopen door middel van automatisering, te anticiperen op onverwachte pieken in de vraag naar bandbreedte en mogelijkheden voor zelfdiagnose te implementeren met behulp van geavanceerde analysetechnologie. Frank beschikt over indrukwekkende technische en praktische ervaring en zakelijke knowhow. Dit zal van grote waarde blijken bij het ondersteunen van onze klanten tijdens hun netwerktransformatie.” Keri Gilder, vice president en directeur EMEA bij Ciena.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This