Interconnectieplatform DCspine opent PoP in Datacenter.com AMS1

20 februari 2018

DCspine opent een Point-of-Presence (PoP) in het nieuwe AMS1 datacenter van de datacenter services provider Datacenter.com in Amsterdam. De PoP geeft klanten van Datacenter.com de mogelijkheid netwerkverbindingen tot 100G per connectie te creëren met andere datacenters in de regio Amsterdam en daarbuiten.

Het ‘Terabit’ datacenter interconnectieplatform DCspine is in oktober 2017 op de Nederlandse markt gelanceerd. Het platform is ontwikkeld door en eigendom van Eurofiber Group, een aanbieder van digitale infrastructuurdiensten in Nederland, België en Duitsland. DCspine is een on-demand, volledig geautomatiseerd netwerk met een hoge capaciteit en een schaalbaar design.

Netwerkverbindingen tot 100G per connectie

De nieuwe PoP van DCspine in het nieuwe datacenter van Datacenter.com biedt klanten van Datacenter.com de mogelijkheid bieden om eenvoudig, snel en kosten-efficiënt netwerkverbindingen tot 100G per connectie te creëren met andere datacenters in de regio Amsterdam en daarbuiten. Via het online portal, dat gezien kan worden als een virtuele meet-me-room, kunnen klanten van Datacenter.com on-demand connectiviteit inrichten en verbindingen maken met meer dan 30 andere datacenters in de Amsterdamse regio – ook meer richting de “edge” van het netwerk in andere Nederlandse regio’s.

De netwerkverbindingen die via de PoP van DCspine kunnen worden gecreëerd kunnen onder andere worden ingezet om Disaster Recovery (DR) datacenterlocaties in te richten en opvolging te geven aan bedrijfscontinuïteitsplannen. Ook stelt de PoP klanten van Datacenter.com in staat om netwerkcontinuïteit en up-time garanties te bieden bij migratie van IT-infrastructuren naar Datacenter.com AMS1. De connectiviteitsproducten die gebruikers via het DCspine platform afnemen, kunnen 24×7 worden besteld, aangepast of weer worden geannuleerd.

Datacenterconnectiviteit flexibel inrichten

“Eurofiber heeft het DCspine interconnectie platform ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoefte van cloud service providers om datacenterconnectiviteit op uiterst flexibele wijze te kunnen inrichten,” zegt Bart Oskam, CTO van Eurofiber Group. “Wij zien Datacenter.com als een welkome datacenterpartner binnen ons groeiende ecosysteem van datacenters dat met elkaar is verbonden via software-defined networking. En we verwachten dat de aanwezige cloud service providers in Datacenter.com AMS1 onze investeringen in het DCspine platform zullen waarderen.”

Met de opening van een PoP in het nieuwe datacenter van Datacenter.com in Amsterdam komt het aantal PoP’s van DCspine dat datacenters in Nederland met elkaar verbindt op meer dan 30 in totaal. Behalve het datacenter van Datacenter.com, zijn verschillende andere datacenterbedrijven inmiddels onderdeel van het netwerkecosysteem, waaronder Equinix, Interxion, EvoSwitch, NLDC, Digital Realty, Alticom, en Dataplace. DCspine wil de komende tijd verder investeren in het platform en meer datacenters aansluiten.

Datacenter.com AMS1

Het AMS1 datacenter van Datacenter.com in Amsterdam is in Q4 2017 geopend en zal na voltooiing in totaal 5.000 vierkante meter vloeroppervlak voor colocatie beschikbaar hebben. Datacenter.com AMS1 is onderdeel van een internationale uitrol van grootschalige datacenters in geselecteerde markten wereldwijd. Het datacenter is ontwikkeld met een zeer energie-efficiënt design en een gecalculeerde pPUE van 1,04. Datacenter.com verwacht op korte termijn nieuwe datacenters in markten wereldwijd aan zijn portfolio te zullen toevoegen.

Pin It on Pinterest

Share This