Cheops plant grote aanwervingsgolf in 2018

8 februari 2018

Cheops, specialist in IT & Business Technology Services, plant een grote aanwervingsronde dit jaar. “Het succesrecept van Cheops werkt goed in de markt, dus blijven we investeren in mensen aanwerven en opleiden”, zegt Managing Director Christophe Vanmalleghem.

Vandaag stelt Cheops meer dan 250 IT-experts te werk en heeft het voornamelijk IT-vacatures in te vullen.

Cheops is op zoek naar 75 extra medewerkers

Het merendeel van de aanwervingen is het gevolg van de stevige organische groei van Cheops. Een kleine minderheid zijn aanwervingen voor ondersteunende functies. De focus ligt op IT-vacatures zoals cloud, system en security engineers.

De groei bij Cheops is snel maar constant: voor het 8ste jaar op rij is de IT-dienstverlener nu genomineerd als Trends Gazelle.

Christophe Vanmalleghem, Managing Director van Cheops: “75 mensen aanwerven, dat doe je enkel indien je bedrijf aan een opmars bezig is. Cheops heeft een succesrecept te pakken, en de markt heeft daar belangstelling voor. We blijven dus focussen op wat ons succesvol maakt: onze investeringen in onze mensen, middelen en ons merk.”

Vereiste: passie, maar niet enkel voor IT

Voor de rekrutering van extra personeel werkt Cheops samen met hogescholen en universiteiten. Naast het juiste diploma hecht Cheops een groot belang aan de intrinsieke motivatie van haar medewerkers. Het bedrijf kiest resoluut voor intellectuele diversiteit binnen de organisatie. Medewerkers van Cheops ontwikkelen zich tot volwaardige consultants, en moeten dus communicatief sterk in hun schoenen staan.

Christophe Vanmalleghem: “Uiteraard is een IT-gerelateerd diploma nog steeds belangrijk. Maar bij Cheops vinden we attitude, goede communicatieve vaardigheden en passie voor het vak ook belangrijk. Wij stellen vast dat echt gepassioneerde medewerkers naast IT ook nog minstens één ander ding hebben waar ze volledig in kunnen opgaan.”

Cheops verovert België

De aanwervingsgolf bij Cheops is een rechtstreeks gevolg van het marktsucces van deze snelgroeiende IT-speler. Uit een onderzoek van Deloitte blijkt dat bedrijven zich meer en meer focussen op hun kerntaken. Naast functies binnen HR en financiën zijn het vooral IT-diensten die vaak uitbesteed worden. Toch hebben bedrijven hun IT-ondersteuning en -infrastructuur graag dicht bij huis.

Het Belgische Cheops heeft een netwerk van kantoren in België, met filialen in Antwerpen, Gent en Zaventem. Christophe Vanmalleghem: “Dit netwerk van kantoren overal in het land past in de groeistrategie van Cheops. IT heeft tegenwoordig in elke sector een grote impact. Bedrijven willen meer en meer hun IT naar het volgende niveau tillen, samen met een lokale speler die hen hierbij kan helpen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This