Pernod Ricard kiest voor HRM-processen van Workday

23 januari 2018

Pernod Ricard heeft bekendgemaakt dat het Franse bedrijf voor Workday Human Capital Management (HCM) heeft gekozen om de HRM-processen te managen.

Met 18.500 medewerkers in 86 landen is Pernod Ricard de tweede grootste speler ter wereld op het gebied van wijnen en gedestilleerde dranken. Dankzij de trouw aan hun motto van créateurs de convivialité heeft de groep een van de meest prestigieuze merkportfolio’s in de sector en is zij  aanwezig op ieder continent.

De consumentengerichte benadering van Pernod Ricard is gebaseerd op een strategisch model rond vier essentiële waarden en vier groeiversnellers, waarbij talentmanagement van bijzonder groot belang is. Pernod Ricard heeft gekozen voor een geglobaliseerd HRM cloud-systeem om de ontwikkelingskansen voor de tienduizenden werknemers te optimaliseren.

Met de inzet van dit cloud-systeem richt de onderneming zich op de transformatie van belangrijke processen, waaronder werving en selectie van personeel, talentmanagement en prestatiemeting. Met ondersteuning van Workday zal Pernod Ricard een echte transformatie van HR-praktijken implementeren.

De belangrijkste reden voor Pernod Ricard om Workday te selecteren zijn:

  • Het vermogen om de carrières van medewerkers binnen de onderneming beter te beheren, dankzij een unieke oplossing die de mobiliteit van internationaal talent faciliteert.
  • De mogelijkheid om medewerkers de kans te geven hun eigen drijfveren te ontwikkelen, dankzij een intuïtieve en moderne applicatie die volledig mobiel is.
  • Het vermogen om dankzij slimmer gebruik van data de talentenpools beter te kennen en te begrijpen om zo het beheer te optimaliseren.

“Dat een dergelijk gevestigd en bekend Frans merk als Pernod Ricard onderdeel wordt van de Workday community, onderstreept nogmaals ons vermogen om de digitale HR-transformatie van een toonaangevende groep met een sterke bedrijfscultuur te ondersteunen”, zegt Thierry Mathoulin, directeur van Workday Frankrijk.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This