One Identity lijft PAM-specialist Balabit in

23 januari 2018

One Identity neemt Balabit over. Balabit is een leverancier van Privileged Access Management (PAM), privileged account analytics en logmanagementoplossingen die bedrijven helpen het risico op datalekken via privileged accounts te verminderen. De PAM-oplossing van Balabit biedt bescherming tegen bedreigingen door accounts met verhoogde rechten. De privileged accounts analyticsoplossing van het bedrijf biedt een extra beveiligingslaag door data van privileged sessies te verzamelen en te analyseren om afwijkende activiteiten te kunnen ontdekken.

Doordat organisaties steeds meer op zoek zijn naar manieren om cyberaanvallen via privileged accounts te voorkomen, zowel interne als externe bedreigingen, speelt PAM een grotere rol dan ooit in het waarborgen van de veiligheid van organisaties. De overname van Balabit – de eerste van One Identity sinds het een zelfstandig bedrijf is – is een volgende stap in de missie van One Identity om de meest complete set PAM-oplossingen in de branche te bieden.

Integratie met One Identity Safeguard

De sessiemanagementtechnologie van Balabit is via een OEM-partnerschap een geïntegreerd onderdeel van de One Identity Safeguard-oplossing. Met deze overname kan One Identity zijn PAM-oplossingen verder uitbreiden met privileged account analytics op basis van machine learning, wat essentieel is voor het opbouwen van een complete PAM- en IAM-stack. De overname stelt One Identity ook in staat om toekomstige ontwikkeling van Balabit-technologie te sturen, voor een krachtigere oplossing die klanten kunnen inzetten voor hun PAM-uitdagingen.

“De toevoeging van privileged account analytics is een perfecte aanvulling op de identiteitsanalytics-mogelijkheden van onze onlangs uitgebrachte One Identity IARI-oplossing”, zegt Jackson Shaw, senior director of product management bij One Identity. “Dankzij de combinatie van onze technologieën weten onze klanten welke rechten hun werknemers en privileged users hebben, en wat ze met daarmee doen. Identity en privileged account analytics – een krachtige combinatie die we graag op de markt brengen.”

De IAM-reis vereenvoudigen

Naarmate de omvang en complexiteit van IAM-implementaties blijven groeien, zijn organisaties steeds vaker op zoek naar manieren om het aantal vendoren waarmee ze samenwerken te stroomlijnen. Tegelijkertijd zijn maar weinig organisaties in staat om elk aspect van een complete IAM-oplossing, zoals governance, toegangsmanagement, privileged management en identity-as-a-service, te implementeren als één project. Door Balabits technologie toe te voegen aan zijn modulaire en geïntegreerde portfolio wil One Identity organisaties helpen om hun IAM-reis vanaf elke locatie te starten en van daaruit uit te bouwen op basis van hun specifieke behoeften.

Balabits PAM-mogelijkheden werken in combinatie met bestaande beveiligingstools. Primaire producten binnen het oplossingenportfolio van Balabit zijn:

  • Privileged Session Management (PSM) – Balabits Privileged Session Management-oplossing (PSM) beheert privileged access tot externe IT-systemen, registreert activiteiten in doorzoekbare, filmachtige audittrajecten en voorkomt malafide acties. PSM is een snel implementeerbaar device voor grote bedrijven – volledig onafhankelijk van klanten en servers – dat integreert in bestaande netwerken. Het legt de activiteitsdata vast die nodig zijn voor het maken van gebruikersprofielen en maakt volledig inzoomen op gebruikerssessies mogelijk voor forensisch onderzoek.
  • Privileged Account Analytics (PAA) – Privileged Account Analytics (PAA) integreert gedetailleerde data van PSM en een verscheidenheid aan contextuele data, en verwerkt dit met behulp van algoritmes. Ondertussen genereert het op basis hiervan ook gedragsprofielen die continu worden aangepast op basis van machine learning. Dit ontdekt verdachte activiteiten door ongewone en risicovolle afwijkingen van basisactiviteiten te selecteren, wat een breed scala aan output biedt van risicogebaseerde alerts tot geautomatiseerde sessiebeëindigingen.
  • syslog-ng – syslog-ng biedt de logdata die essentieel zijn om te begrijpen wat er speelt in IT-omgevingen. Of dat nu gebruikersactiviteit is, prestatiestatistieken, netwerkverkeer of andere soorten logdata, syslog-ng kan deze gegevens verzamelen en centraliseren. syslog-ng helpt organisaties bij het verwijderen van datasilo’s en geeft hen inzicht in de volledige stack van hun IT-omgeving.
  • Sterke partnerecosystemen – Balabit heeft een sterk internationaal partnernetwerk dat onderdeel wordt van de One Identity Partner Circle. Dit stelt partners van zowel Balabit als One Identity in staat om het bereik van hun aanbod uit te breiden.

Pin It on Pinterest

Share This