Megaport Cloud Router vereenvoudigt opzetten van laag 3-verbindingen

22 januari 2018

Network as a Service (NaaS) leverancier Megaport introduceert de Megaport Cloud Router (MCR). Deze virtuele router service stelt klanten in staat om op een snelle en vertrouwelijke manier laag 3-verbindingen op te zetten, zonder dat daarvoor routers of andere fysieke infrastructuur nodig zijn. MCR minimaliseert administratieve en operationele taken, waardoor bedrijven eenvoudiger op clouddiensten aan kunnen sluiten, het bereik van hun diensten via Points of Presence (PoP’s) kunnen vergroten en wereldwijd met andere partijen binnen hun ecosysteem verkeer kunnen uitwisselen.

Megaport Cloud RouterMCR maakt cloud naar cloud verbindingen mogelijk. Dit betekent dat klanten applicaties en data tussen omgevingen van Cloud Service Providers (CSP’s) kunnen verplaatsen om een cloudoplossing te realiseren en zowel een hybride als multi-cloud infrastructuur te ondersteunen. Netwerkeigenaren en service providers kunnen wereldwijd virtuele PoP’s opzetten om interconnectie en peering met andere partijen binnen hun ecosysteem te realiseren. Ook maakt het een snelle implementatie en lagere kosten mogelijk.

Globaal bereik en lokale routing beslissingen

Klanten kunnen wereldwijd virtuele routers binnen routing gebieden creëren waarmee ze een globaal bereik en lokale routing beslissingen kunnen ondersteunen. MCR neemt de noodzaak weg om zowel publieke IP-adressen als een AS af te nemen en vermindert administratieve en operationele taken die komen kijken bij het beheren van een laag 3-netwerk. MCR is geïntegreerd in Megaport’s Software Defined Network (SDN)-platform en maakt een eenvoudige configuratie mogelijk van laag 3-connectiviteit naar service providers en locaties binnen het Megaport ecosysteem via de Megaportal.

Vincent English, Chief Executive Officer bij Megaport: “Wij hebben ons verder ontwikkeld door onze SDN-oplossingen uit te breiden naar laag 3 IP routing zodat een breder klantenbestand met verschillende technische capaciteiten en organisatorische wensen ondersteund wordt. Met Megaport Cloud Router is uitgebreide kennis van laag 3-vaardigheden niet nodig om voordeel te halen uit IP routing functionaliteiten. Cloud naar cloud connectiviteit, één van de nieuwe use cases die MCR mogelijk maakt, biedt sterke mogelijkheden voor ondernemingen die zich richten op de volgende generatie multi-cloud en hybride cloud oplossingen. Onze klanten zijn daarnaast niet meer gebonden aan de beperkingen van hun fysieke netwerk en kunnen snel virtuele PoP’s bereiken voor unieke peering- en interconnectie-mogelijkheden. We zijn vastberaden om voortdurend nieuwe services te ontwikkelen die nieuwe markten aanboren en de volgende generatie in cloud- en netwerkgroei mogelijk maken.”

MCR levert kostbesparingen op en maakt het mogelijk veilige connectiviteit te realiseren zonder dat daarvoor een fysieke aanwezigheid in een datacenter nodig is. De service verzorgt cloud naar cloud connectiviteit door twee of meer CSP’s met elkaar te verbinden, staat packet forwarding toe en maakt intelligente routing beslissingen mogelijk. Door middel van MCR kunnen klanten op laag 3-niveau service providers ­­­­op het Megaport-platform bereiken, directe cloudverbindingen naar meerdere CSP’s opzetten, BGP gebruiken en rechtstreekse verbinding maken met nieuwe en ontwikkelende SaaS-leveranciers die voorheen alleen toegankelijk waren op internetknooppunten.

Pin It on Pinterest

Share This