Investeringen in IT-infrastructuur gestegen tot 113 miljard dollar

8 januari 2018

De investeringen in IT-infrastructuur zijn in 2017 met bijna 3% gestegen tot 113 miljard dollar. Datacenterservers blijft het grootste segment van de IT-infrastructuurmarkt, al zijn de investeringen in dit segment wel met 1% gedaald.

Dit meldt onderzoeksbureau Synergy Research Group. Switches en routers zijn het op één na grootste segment van de markt. De investeringen in switches en routers zijn in 2017 met 4% gegroeid. Hosted en cloud collaboration groeide het meest, terwijl on-premise collaboration opnieuw onder druk stond door agressieve prijsconcurrentie en marktverstoring.

De investeringen in IT-infrastructuur zijn in 2017 met bijna 3% gestegen tot 113 miljard dollar (bron: Synergy Research Group)

Cisco is marktleider

Cisco is de dominante leverancier in de enterprise markt voor IT-infrastructuur. Het bedrijf is in vier van de zes segmenten marktleider. Uitzonderingen zijn hosted en cloud collaboration (tweede positie) en datacenterservers (vijfde positie). Cisco had in 2016 zo’n 26% van de totale IT-infrastructuurmarkt in handen.

HPE is de op één na grootste speler met een marktaandeel van 11%. Het bedrijf leidt in het datacenterserversegment, is de op één na grootste leverancier van WLAN en op twee na grootste leverancier van switches en routers. Microsoft leidt in het hosted en cloud collaboration segment. In andere segmenten staan Dell EMC (enterprise datacenter servers), Huawei (switches en routers), Microsoft (on-premise collaboration) en Check Point (netwerkbeveiliging) op de tweede positie. Bedrijven die in 2017 een hoge groei lieten zien zijn ondermeer Super Micro, Arista Networks en RingCentral.

‘Focus van investeringen verschuift’

“Ondanks de snelgroeiende public cloud markt zijn de investeringen in enterprise IT-infrastructuur in 2017 gestegen en zullen dit ook de komende vijf jaar doen”, aldus Jeremy Duke, oprichter en Chief Analyst van Synergy Research Group. “De focus van de investeringen verandert echter, waarbij in toenemende mate de nadruk ligt op gehoste oplossingen, abonnementgebaseerde business modellen en opkomende technologieën. Deze veranderingen blijven uitdagingen opleveren voor gevestigde vendoren en kansen voor nieuwkomers op de markt.”

Pin It on Pinterest

Share This