Microsoft neemt datacaching specialist Avere Systems over

5 januari 2018

Microsoft neemt Avere Systems over, een bedrijf dat klanten helpt de prestaties van hun storage omgeving te vergroten zonder hiervoor volledig te hoeven overstappen op flash storage. Avere is gespecialiseerd in data caching en heeft een eigen gedistribueerd bestandssysteem genaamd Avere OS ontwikkeld.

Avere SystemsAvere is in 2008 is opgericht in Pittsburgh in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Het bedrijf heeft FXT Edge Filer ontwikkeld, een flash-gebaseerde appliance die als een cache server dienst doet in de netwerk storage pool van klanten. FXT maakt het mogelijk tot 98% van de lees- en schrijfverzoeken in een infrastructuur op Flash-geheugen uit te voeren, ook als de rest van de storage infrastructuur volledig uit traditionele harde schijven bestaat. Klanten kunnen hierdoor de prestaties van hun storage omgeving verbeteren, zonder volledig op flash storage over te hoeven stappen.

Grootschalige compute workloads

Met deze oplossing richt Avere zich op gebruikers die grootschalige compute workloads draaien. Het bedrijf kan ondermeer de animatiestudio’s Sony Pictures Imageworks, Illumination Mac Guff en Moving Picture Company (MPC) tot zijn klantenbasis rekenen. De technologie van Avere helpt deze bedrijven zowel hun productietijd en daarmee time-to-market te verkorten, evenals de productiekosten te verlagen. Andere klanten van Avere zijn de Amerikaanse Library of Congress, Johns Hopkins University en Application Performance Management (APM) specialist Teradyne.

In een blogpost geeft Corporate Vice President Microsoft Azure Jason Zander aan dat Microsoft de expertise van Avere op het gebied van storage wil inzetten om klanten te helpen complexe high-performance workloads te draaien op Microsoft Azure. Ronald Bianchini Jr., directeur en CEO van Avere Systems, schrijft: “Avere en Microsoft erkennen beide dat er veel manieren zijn waarop enterprises datacenter resources en de cloud kunnen inzetten. Onze gedeelde visie is het voortzetten van onze focus op alle use cases van Avere, zowel in het datacenter, de cloud, hybride cloud storage als cloud bursting omgevingen. Nauwere integratie met Azure zal leiden tot een meer naadloze ervaring voor onze klanten.”

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Pin It on Pinterest

Share This