Mimecast Cloud Archive maakt e-mailarchief op veilige wijze via de cloud toegankelijk

22 november 2017

Mimecast lanceert Mimecast Cloud Archive. Met deze oplossing kunnen organisaties hun e-mailarchief vanaf iedere locatie snel openen, ongeacht de grootte van het archief.

MimecastMedewerkers verwachten dat ze altijd en overal toegang hebben tot hun zakelijke e-mail. Tegelijkertijd moeten organisaties ervoor zorgen dat bedrijfsgegevens altijd zijn beveiligd volgens de geldende policy’s, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt of de locatie van de medewerker. Mimecast Cloud Archive biedt helpt hierbij. Bedrijven kunnen de clouddienst inzetten voor onder andere een veilige opslag van gegevens, ingebouwde datarecovery, e-discovery en uitgebreide compliancemogelijkheden.

Traditionele e-mailarchivering voldoet niet

Sinds het begin van e-mailarchivering bijna twintig jaar geleden is de manier waarop organisaties e-mail gebruiken drastisch veranderd. Traditionele on-premise oplossingen en de eerste clouddiensten voor het archiveren van e-mail voldoen daardoor niet meer. Maar liefst 88 procent van de organisaties heeft dan ook problemen met de archiveringsoplossingen die ze nu gebruiken. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek dat Vanson Bourne uitvoerde in opdracht van Mimecast.

Volgens het onderzoek lopen ondernemingen tegen de volgende uitdagingen aan:

  • Complex beheer van de bestaande archiveringsoplossingen (bijna 60 procent).
  • Gebrek aan schaalbaarheid (48 procent).
  • Trage zoekfunctie (56 procent).

Cloudgebaseerde archivering

Met Mimecast Cloud Archive speelt Mimecast hierop in. Mimecast Cloud Archive biedt de volgende functionaliteiten:

  • De zoekprestaties maken e-discovery en compliance eenvoudiger. IT-beheerders, complianceteams en juridische professionals kunnen dankzij intuïtieve tools makkelijk zoeken in e-mails.
  • Als het noodlot toeslaat, kunnen organisaties hun Outlook-inhoud altijd volledig herstellen. Dit geldt niet alleen voor de mails, maar ook voor persoonlijke mappen, agenda-items en contacten. Dataherstel met Sync & Recover beschermt organisaties tegen gegevensverlies of -corruptie. De onafhankelijke archieven zijn niet aan te passen en zijn altijd en overal beschikbaar.
  • De Case Review App biedt zakelijke inzichten zodat gebruikers snel en effectief e-mail- en bijlagegegevens kunnen doorzoeken. Deze inzichten komen onder andere van pas tijdens compliancereviews, interne policyaudits en bij de beoordelingen van geschillen. Maar ook als een betrokkene onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gebruikmaakt van zijn rechten, bijvoorbeeld om zijn eigen persoonsgegevens in te zien of te laten verwijderen. De toegang tot e-mail en de snelle zoekfunctie van Cloud Archive zijn ook beschikbaar via Salesforce.com.
  • Langdurige opslag van data doordat gebruikers e-mail- en bijlagegegevens voor altijd kunnen archiveren. Organisaties krijgen hierbij niet te maken met extra kosten voor de opslag of een lange bewaartermijn.

Security dankzij EMM

Mimecast Cloud Archive biedt medewerkers nieuwe mogelijkheden om e-mail vanaf elke locatie te beheren. Dankzij een Enterprise Mobility Management (EMM)-oplossing hebben IT-afdelingen de volledige controle over de implementatie, toegang tot content en het verwijderproces. Medewerkers kunnen zelfstandig het archief doorzoeken en beveiligingsmaatregelen nemen, waardoor ze productiever zijn. Dit is mogelijk vanaf zowel privé- als bedrijfsapparaten.

Mimecast heeft voor de veiligheid samengewerkt met BlackBerry. Ondersteuning voor andere belangrijke EMM-platforms volgt.

Pin It on Pinterest

Share This