Marvell Technology Group lijft Cavium in

22 november 2017

Chipontwerper Marvell Technology Group neemt concurrent Cavium over. Cavium is het bedrijf achter de ThunderX en ThunderX2 ARM-gebaseerde chips voor servers. Marvell betaalt 6 miljard dollar voor Cavium.

Door de overname kan Marvell het portfolio van Cavium combineren met zijn eigen portfolio. Marvell is een bedrijf dat chips ontwerpt die voornamelijk gericht zijn op storagetoepassingen, zoals SSD’s en NAS’en. Het bedrijf ontwerpt echter ook System-on-Chips voor onder meer de Chromecast en printers. Cavium is vooral bekend van de ThunderX en ThunderX2 ARM-gebaseerde chips voor servers, maar ontwerpt ook chips voor netwerkapparaten als routers en switches.

Betere concurrentiepositie

Daniel Ives, analist bij GBH Insights, zegt tegen Reuters dat de overname Marvell de komende jaren een sterkere concurrentiepositie kan opleveren. Ives wijst hierbij op uitdagingen waarmee de core chip business van Marvell te kampen heeft. Kevin Cassidy, analist bij Stifel, meldt dat de combinatie van Marvell en Cavium beter in staat zal zijn te concurreren met grotere rivalen, zoals Intel, Qualcomm en Broadcom.

Toezichthouders moeten nog akkoord gaan met de overname. Marvell verwacht de overname van Caviummedio 2018 af te kunnen ronden.

Pin It on Pinterest

Share This