HPE maakt blockchain-technologie via de cloud beschikbaar

17 november 2017

Hewlett Packard Enterprise (HPE) lanceert Mission Critical Distributed Ledger Technology (DLT)-oplossing. Met deze oplossing – die onderdeel uit maakt van het HPE Mission Critical Blockchain-portfolio – kunnen gebruikers distributed ledger workloads draaien op een cloud platform. Mission Critical DLT registreert transacties via een gedecentraliseerd computernetwerk

Volgens Gartner zal blockchain in 2025 ongeveer 176 miljard dollar aan waarde genereren. Veel organisaties merken bij de implementatie van blockchainoplossingen echter dat generieke infrastructuren en publieke cloudomgevingen niet de vereiste ondersteuning bieden voor performance, security, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Hier speelt HPE met de Mission Critical DLT-oplossing op in. Deze oplossing biedt gebruikers de beschikbaarheid en betrouwbaarheid die nodig is voor blockchaingerelateerde bedrijfsapplicaties, zonder dat gebruikers zelf hoeven te investeren in de infrastructuur die hiervoor nodig is. De oplossing is schaalbaar en ondersteunt SQL-integratie.

HPE Integrity NonStop platformen

De Mission Critical DLT-oplossing wordt aangeboden op HPE Integrity NonStop platformen. Deze platformen worden onder meer gebruikt voor het verwerken van creditcardtransacties; HPE stelt dat via HPE Integrity NonStop platformen twee derde van alle creditcardtransacties in de wereld wordt verwerkt. In dit platform is de distributed ledger technology van softwarebedrijf R3 geïntegreerd.

“Veel bedrijven die in blockchain geïnteresseerd zijn, realiseren zich dat enkel een publieke cloud niet altijd voldoet aan non-functional requirements (NFR)”, aldus Raphael Davison, Worldwide Director for Blockchain bij HPE. “Wanneer organisaties bezig zijn met schalen, merken ze dat de on-premise infrastructuur voor de belangrijkste processen onderdeel moet zijn van de mix van traditionele IT en private en publieke clouds. Deze mix is nodig om aan alle vereisten rondom blockchain workloads te voldoen.”

Beschikbaarheid

HPE Mission Critical DLT wordt in het begin van 2018 verwacht. Later in het jaar kunnen klanten tegen betaling toegang krijgen tot een ‘DLT-as-a-Service’ omgeving voor tests en productiegebruik.

Pin It on Pinterest

Share This