Accruent versnelt Europese uitbreiding met overname BlueCielo 

7 november 2017

Accruent, leverancier van software en diensten die organisaties ondersteunen bij het beheer van de lifecycle van hun fysieke resources, heeft het in Amsterdam gevestigde BlueCielo overgenomen, leverancier van geavanceerd Asset Lifecycle Information Management (ALIM). 

BlueCielo’s Meridian-oplossingen beheren engineeringdata gedurende de gehele assetlifecycles. Dit omvat het verbinden van onderhoud met engineering, het ondersteunen van relevante engineering voor facility-wijzigingen en het verbeteren van data-overdracht. Meer dan 1.200 bedrijven wereldwijd vertrouwen op BlueCielo Meridian-oplossingen voor het voldoen aan regelgeving, verlagen van kosten, verbeteren van veiligheid, beschermen van de merkreputatie en het verlengen van de levensduur van oudere assets.

De BlueCielo-overname is de meeste recente in een serie strategische overnamen die bijdragen aan de groei van Accruent. Deze opeenvolgende overnamen van sterke, op groei gerichte bedrijven, in combinatie met aanvullende producten en wereldwijde aanwezigheid, heeft geresulteerd in grootschalige ondersteuning en een zeer breed oplossingenaanbod. Onder de recente overnamen vallen Lucernex, leverancier van Integrated Workplace Management Systems (IWMS), en Verisae, leverancier van cloudoplossingen die facility’s en assets verbinden met het onderhouds- en servicenetwerk via het Internet of Things (IoT).

“BlueCielo vergroot het aanbod van Accruent door engineering information management toe te voegen aan het portfolio van innovatieve oplossingen voor het beheer van resources”, zegt John Borgerding, CEO van Accruent. “Met deze overname voegen we een aanvullende best-of-breed oplossing toe aan ons portfolio. Daarnaast draagt de overname bij aan een nieuw strategisch groeiplatform met een sterke Europese voetafdruk en expertise in nieuwe sectoren, zoals farmaceutica, olie & gas en chemicaliën.”

“Het BlueCielo-team en ik zijn verheugd om ons bij Accruent te voegen”, zegt Willem-Jan Scholten, CEO van BlueCielo. “Onze klanten zullen profiteren van de uitstekende ondersteuning van Accruent en de positieve impact die de omvang van Accruent zal hebben op onze bedrijfsvoering, development en cross-applicatie-innovatie. We kijken ernaar uit onze groei uit te breiden door het beheer van engineering en asset information te integreren en aan duizenden extra trouwe Accruent-klanten en nieuwe markten aan te bieden. Deze oplossingen zullen bijdragen aan de verbetering van asset- en facilitylifecycles.”

“De overname van BlueCielo biedt strategische voordelen voor beide bedrijven – voor zowel bestaande klanten als prospects”, zegt Kevin Prouty, vicepresident van IDC Energy Insights, wereldwijd leverancier van information technology market intelligence. “BlueCielo’s Meridian-systeem voor assetlifecyclesinformatie maakt het mogelijk om alle assetcontent en -documentatie te beheren in Accruent’s aanbod voor asset-lifecyclemanagement.”

BlueCielo blijft zijn bestaande producten doorontwikkelen, ondersteunen en verkopen. Klanten en businesspartners van BlueCielo zullen worden ingelicht over mogelijke veranderingen en worden uitgenodigd de jaarlijkse INSIGHTS-conferentie van Accruent bij te wonen, die plaatsvindt van 8 tot en met 11 april 2018 in Austin (Verenigde Staten). BlueCielo Partners en collega’s ontvangen meer informatie tijdens de jaarlijkse Synergy-conferentie van BlueCielo, die van 15 tot en met 18 januari 2018 wordt georganiseerd in Lissabon.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This