Extreme Networks rondt overname Brocade af

31 oktober 2017

Extreme Networks heeft de overname van de datacenter-, switching-, en routing-activiteiten van Brocade Communications Systems afgerond. Het portfolio van Brocade biedt Extreme een marktleidende datacenter-oplossing die gebruikt wordt door enterprises en serviceproviders. De oplossing ondersteunt de groeistrategie van het bedrijf om voorop te lopen in de netwerkbranche – van het datacenter tot de (wireless) edge – en versterkt de positie van Extreme als topspeler in de enterprise networking-markt. De overname van Brocade is de derde in een serie overnames van Extreme in het afgelopen jaar, waar ook Zebra Technologies (WLAN) en Avaya (networking) deel van uitmaakten.

Extreme Networks“Het is een bijzondere dag voor Extreme, omdat we nu onze positie significant hebben versterkt in een groeiende high-end datacentermarkt met de marktleidende oplossing voor enterprise-klanten”, zegt Ed Meyercord, President en CEO van Extreme Networks. “Met deze reeks aan synergetische overnames is Extreme nu een topspeler in de enterprise-networkingbranche en we verwachten meer dan een miljard aan jaarlijkse inkomsten. Deze aankondiging is niet alleen een mijlpaal in onze groeistrategie maar zorgt er daarnaast voor dat we wereldwijd meer klanten kunnen helpen met end-to-end software-driven oplossingen die hun initiatieven op het gebied van digitale transformatie ondersteunen.”

Met het afronden van deze overname, neemt Extreme de klanten, het personeel en de Brocade-technologie inclusief SLX, VDX, MLX, CES, CER, Workflow Composer, Automation Suites en verschillende andere datacenter gerelateerde producten over. De overname verbetert de datacenteroplossingen van Extreme die gebruikt worden door enterprises en serviceproviders in branches als het onderwijs, hospitality, de gezondheidszorg, retail, transport en logistiek, manufacturing en de overheid.

“Onze strategische visie is in dit proces goed in lijn gebracht met die van Extreme Networks”, zegt Nabil Bukhari, Vice President, Data Center, voorheen bij Brocade en nu bij Extreme Networks. “Extreme’s commitment om verder te bouwen op de innovatie en het momentum dat er was, waaronder een compleet geüpdatet datacenterportfolio in het afgelopen jaar, zal onze nieuwe en bestaande klanten en partners voorzien van bedrijfscontinuïteit die hen in staat stelt sneller digitaal te kunnen transformeren. Extreme en Brocade kijken er naar uit om nauw samen te werken aan het integratieproces om er zeker van te zijn dat de overgang soepel verloopt. Ons uitmuntende datacenterteam kan niet wachten om deel uit te gaan maken van de Extreme-familie.”

Extreme gaat ervan uit dat de transactie bijdraagt aan de cashflow en de inkomsten voor zijn fiscale jaar 2018, dat begon op 1 juli en verwacht jaarlijks meer dan 230 miljoen dollar te genereren aan baten uit de aangekochte middelen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This