Microsoft en Cray maken supercomputing beschikbaar in Azure cloud

26 oktober 2017

Microsoft gaat Azure-klanten toegang geven tot supercomputers, waarop High Performance Computing (HPC)- en kunstmatige intelligentie (AI)-toepassingen kunnen worden gedraaid. De Amerikaanse IT-gigant gaat hiervoor een samenwerking aan met Cray.

Dit maakt Jason Zander, Corporate Vice President van het Microsoft Azure Team, bekend. Klanten kunnen toegang krijgen tot dedicated Cray XC of CS series supercomputers in Azure, waarop zij naast andere hun cloud workloads voortaan ook HPC- en AI-toepassingen rechtstreeks op het Azure netwerk kunnen draaien. De Cray systemen kunnen worden geïntegreerd met Azure Virtual Machines, Azure Data Lake storage, het Microsoft AI platform en Azure Machine Learning services.

“Bij Microsoft geloven we dat Big Computing mogelijkheden in de cloud het vermogen hebben veel bedrijven te transformeren en aan de voorgrond zullen staan van baanbrekende experimenten en innovatie in de komende decennia”, schrijft Zander. Hij wijst erop dat Microsoft in de afgelopen jaren al significante investeringen gedaan om deze visie te ondersteunen, waaronder InfiniBand, de recente overname van Cycle Computing om het beheer van hybride HPC-implementaties te vereenvoudigen en recente aankondigingen rond het naar de public cloud brengen van edge GPU’s.

Pin It on Pinterest

Share This