Digital Trade Chain Consortium lanceert we.trade

18 oktober 2017

Rabobank ontwikkelt sinds januari 2017 samen met zes andere banken (Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Societé Generale, UniCredit) en IBM het Digital Trade Chain-platform. Het gezamenlijk platform moet binnenlandse en grensoverschrijdende handel voor Europese bedrijven eenvoudiger maken door gebruik te maken van de distributed ledger-technologie. Met het oog op de uitbreiding en verdere internationalisering van het platform heeft het consortium de merknaam we.trade geïntroduceerd.

we.tradeRecent heeft Banco Santander zich bij dat consortium gevoegd als oprichtende partner. De acht oprichtende banken willen voor eind 2017 een joint venture (JV) oprichten die eigenaar zal zijn van het Digital Trade Chain-platform en het zal beheren en verspreiden. De nieuwe rechtspersoon wordt opgericht in Ierland.

Platform uitbouwen

Het uitgebreide consortium zal we.trade blijven uitbouwen als een platform dat de betrokken partijen in een handelstransactie (de koper, de bank van de koper, de verkoper, de bank van de verkoper en de transporteur) met elkaar kan verbinden. Het platform zal toegankelijk zijn vanaf elk verbonden toestel. we.trade vereenvoudigt de handelsfinancieringsprocessen voor bedrijven door (internationale) handelstransacties efficiënt te beheren, op te volgen en te beveiligen. Bedrijven zullen vlot, efficiënt en met meer vertrouwen zaken kunnen doen.

De commercialisering van het platform wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2018. Vanaf februari 2018 zullen klanten van de oprichtende banken het platform al kunnen testen.

Pin It on Pinterest

Share This