Zwanenberg Food Group zet nieuw platform van Commvault in voor databeheer en compliance

12 oktober 2017

Commvault maakt bekend dat Zwanenberg Food Group, een Europese producent en exporteur van vleeswaren, het Commvault Data Platform in gebruik heeft genomen op zijn hoofdkantoor in Almelo. Deze oplossing biedt back-up- en herstelmogelijkheden, zorgt voor snellere overeenstemming met de wetgeving inzake databescherming en maakt effectieve disaster recovery mogelijk met archiveringsfunctionaliteit voor e-mailberichten en bestanden.

Een andere reden waarom het concern voor deze oplossing koos, was dat Commvault bijzonder uitgebreide ondersteuning bood voor hypervisors en containers en volledige integratie met de recent door Zwanenberg geïmplementeerde Nutanix  AHV-hypervisor, die op het Nutanix Enterprise Cloud Platform draait. Het Commvault Data Platform zorgde voor aanmerkelijk kortere back-uptijden en gestroomlijnde processen voor het bewaken en beheren van data binnen de hele onderneming.

Zwanenberg Food Group is een van de grootste Europese producenten en exporteurs van vleeswaren. Het familiebedrijf beschikt over fabrieken in Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Zijn zeven productielocaties in Nederland worden ondersteund door datacenters op locatie die ervoor zorgen dat alle processen autonoom en vlekkeloos verlopen.

Zwanenberg moderniseerde recentelijk zijn complete IT-infrastructuur. Dit omvatte onder meer de inrichting van een Nutanix AHV-omgeving, die een einde maakte aan de noodzaak van back-ups op tape voor langdurige archivering op het hoofdkantoor. Nu kunnen alle productielocaties elke twee uur geautomatiseerde snapshots maken. Deze worden lokaal opgeslagen en tevens naar het hoofdkantoor in Almelo verzonden ten behoeve van de compliance, disaster recovery, back-ups en archivering.

Het Commvault Data Platform was een logische keuze voor Zwanenberg, dat op zoek was naar een oplossing die integraal databeheer bood op zijn hoofdkantoor in Twentepoort en volledig en direct compatibel was met Nutanix AHV.

“We hadden behoefte aan een betrouwbare leverancier die de modernisering van onze IT-omgeving kon ondersteunen met een robuuste en compatibele oplossing”, zegt Eilko Bronsema, IT-manager bij de Zwanenberg Food Group. “Onze keuze viel op Commvault vanwege zijn gedegen en eenvoudig onderhoudbare platform en de unieke compatibiliteit met Nutanix AHV.”

“In het verleden nam het maken van back-ups bijna 24 uur in beslag. Met het platform van Commvault verloopt dit proces op uiterst betrouwbare wijze en is ’s ochtends alles in kannen en kruiken”, aldus Bronsema. “Dankzij het eenvoudige beheer en de standaardisatie van Commvault is onze IT-afdeling veel minder tijd kwijt. Onze medewerkers houden daarmee tijd over voor activiteiten met meer toegevoegde waarde. Voor een relatief kleine IT-afdeling als de onze is deze extra tijd van onschatbare waarde.”

“Zwanenberg koos, net als veel andere organisaties dat momenteel doen, voor een complete modernisering van zijn IT-omgeving om de bedrijfsvoering effectiever te kunnen ondersteunen. Commvault vormde mede dankzij diens samenwerkingen met leveranciers als Nutanix het ontbrekende stukje in onze puzzel”, zegt Rob Van Lubek, area vice president EMEA Northwest bij Commvault. “Het is fantastisch om te zien dat het Commvault Data Platform het IT-team van Zwanenberg weer de volledige regie in handen heeft in plaats van te moeten wachten op langdurige back-ups. Het kan daarmee zijn aandacht richten op innovatieve IT-projecten die de onderneming verder helpen.”

“Virtualisatie zou een kerncomponent van de IT-infrastructuur moeten zijn, en geen standalone oplossing die afzonderlijk wordt aangeschaft, geïnstalleerd en beheerd”, zegt Venugopal Pai, vice president Strategic Alliances & Business Development bij Nutanix. “Dankzij de samenwerking tussen Commvault en Nutanix kon Zwanenberg profiteren van het beste van beide werelden: de kostenbesparingen en beheereenvoud van het Nutanix Enterprise Cloud Platform met AHV en de integrale mogelijkheden voor databeheer en -bescherming van het Commvault Data Platform.”

Pin It on Pinterest

Share This