Microsoft en NetApp lanceren Azure Enterprise NFS service

12 oktober 2017

NetApp heeft bekendgemaakt dat het bedrijf de dataservicestechnologie bij uitstek levert achter unieke cloudgerichte mogelijkheden voor de hybrid cloud. De nieuwe Enterprise NFS-service (Network File System) in de cloud is uniek in de branche. De service wordt vanuit Azure zelf geleverd en is mogelijk gemaakt door NetApp. NetApp heeft tevens nauwere integratie met Azure bekendgemaakt in Cloud Control voor Microsoft Office 365 en NetApp AltaVault.

Bedrijven wereldwijd kiezen voor de cloud om sneller te reageren op behoeften van klanten en om concurrenten voor te blijven. Volgens IDC beslaat de bestandsgebaseerde markt nu 28 EB. De cloud groeit sneller dan on-premises, met 24,9% tegen 2021. Data-driven bedrijven die de cloud vooropstellen of een hybrid-cloudstrategie willen voeren hebben behoefte aan een krachtige methode om kernapplicaties in de cloud te laten werken met dezelfde Enterprise NFS-service waar ze al op vertrouwen. Deze visionaire bedrijven weten dat ze alleen volledig data-driven kunnen worden als ze hun data benutten via de kracht van de hybrid cloud.

“Organisaties kiezen in hoog tempo voor de cloud, maar er zijn nog steeds enterprise dataservices nodig om ook workloads zoals database-analyses, e-mail, DevOps en disaster recovery onder te brengen in de cloud”, aldus Amita Potnis, Research Manager bij IDC. “Door deze aankondiging kunnen NetApp en Microsoft dezelfde Enterprise NFS uitbreiden waar bedrijven al op vertrouwen, zonder de complexiteit en beheerlast die normaal gesproken zijn gemoeid met bestandsgebaseerde protocollen.”

“Wij zijn blij dat we samen met NetApp Enterprise NFS-services kunnen aanbieden vanuit Azure. Klanten kunnen hun applicaties voortaan in Azure onderbrengen terwijl ze blijven profiteren van de schaalbaarheid, performance en betrouwbaarheid die de toonaangevende dataservices van NetApp leveren”, verklaart Tad Brockway, General Manager van Microsoft Azure Storage bij Microsoft Corp. “Deze samenwerking is een belangrijke stap voorwaarts om dataservices op basis van de hybrid cloud te kunnen aanbieden aan onze gezamenlijke klanten.”

De service kan snel en eenvoudig rechtstreeks worden benaderd via de Azure-console. IT-leiders hebben een transparante invloed op hoogwaardige clouddataservices op basis van NetApp.

“NetApp en Microsoft weten dat bedrijven een holistische aanpak voor datamanagement moeten volgen die veilig, efficiënt en toekomstbestendig is en ook keuzevrijheid biedt”, licht Anthony Lye toe, Senior Vice President van de Cloud Business-divisie bij NetApp. “De unieke oplossing maakt gebruikt van NFS om de manier te transformeren waarop bedrijven kiezen voor de cloud. Deze nieuwe werkwijze levert inzichten en beheermogelijkheden op voor Azure-, on-premises- en gehoste NFS-workloads.”

Cloudarchitecten en storagebeheerders kunnen NFS-services voortaan provisionen, automatiseren en schalen met behulp van RESTful-API’s. Er worden aanvullende services voor dataprotectie aangeboden, om te beginnen met geautomatiseerde snapshots die op verzoek kunnen worden aangemaakt. De service ondersteunt zowel V3- als V4-workloads voor klanten in de cloud en de hybrid cloud. De service integreert ook met een reeks Azure-services, waaronder analyses, SQL Server en SAP Hana voor Azure.

Aanvullende integraties met Cloud Control, AltaVault en Microsoft Azure

NetApp breidt cloudprotectie en -retentie uit voor Microsoft Office 365 op Azure-storage en biedt support aan vanuit Dublin in EMEA en vanuit Sydney in APAC. Daarnaast zijn de cloudgebaseerde backup- en recoveryoplossingen verruimd met nieuwe Azure-storagemogelijkheden en -bundels.

Pin It on Pinterest

Share This