Samenwerking Pure Storage en PNY Technologies rond AI en analytics

10 oktober 2017

Pure Storage en PNY Technologies kondigen een pan-EMEA distributieovereenkomst aan. Hierdoor kan PNY Technologies flash-storage leveren aan haar uitgebreide HPC partnernetwerk. Als EMEA-distributeur van de NVIDIA-producten werkt PNY Technologies samen met een ervaren partnernetwerk in deze regio. Dit netwerk is gericht op klanten in omgevingen waar zeer grote rekenkracht vereist is, zoals kunstmatige intelligentie (AI), deep learning en diverse wetenschappelijke workloads, zoals DNA-onderzoek. 

Data vormen het centrum van de AI-revolutie. Enorme hoeveelheden data worden met ongelooflijk grote snelheden aangeboden aan GPU’s met als doel om modellen sneller en accurater te trainen. De krachtige NVIDIA DGX-1 is een essentieel instrument voor AI-onderzoek en vormt het hart van veel van ‘s werelds meest veeleisende omgevingen voor deep learning en analytics. Klanten waren echter minder te spreken over de met seriële bouwblokken ontworpen legacy opslagsystemen die hieraan gekoppeld waren, omdat deze qua snelheid en mogelijkheden tekortschoten voor de vereisten van AI-workloads.

Pure Storage FlashBlade is het eerste dataplatform dat volledig ontworpen is voor AI en moderne analysemethoden. Het is van de grond af aan gebouwd met een massaal-parallelle architectuur. In slechts een half rack kan het 8 bruikbare petabyte herbergen met 75 GB/s read throughput, 25 GB/s write throughput en 7,5M IOPS. Sinds FlashBlade in januari 2017 op de markt kwam, heeft het direct zijn weg weten te vinden in organisaties met innoverende workloads, in het bijzonder modern analytics en machine learning.

Jérôme Bélan, EMEA CEO van PNY Technologies, zegt over deze samenwerking: “Dit partnership stelt onze klanten eindelijk in staat om de volle rekenkracht van hun computersystemen aan te spreken. Bij PNY zijn we ervan overtuigd dat Pure Storage met FlashBlade voor een echte doorbraak in de storage-industrie heeft gezorgd. We zijn heel blij dat we de HPC-kracht van NVIDIA’s AI supercomputerplatform kunnen aanbieden in combinatie met de snelheid en flexibiliteit van Pure Storage FlashBlade.”

Ben Savage, hoofd EMEA channel van Pure Storage: “Door deze toegang tot het uitgebreide en ervaren NVIDIA partnernetwerk krijgen klanten niet alleen de beschikking over nieuwe mogelijkheden, maar het opent voor ons ook vele nieuwe markten en sectoren. Het potentieel hiervan is significant – de technologieën zijn echt complementair en we hebben grote ambities met wat de gecombineerde producten zullen gaan bieden.”

Richard Jackson, VP EMEA bij NVIDIA, een partneronderneming, zegt: “AI en deep learning technologieën zijn al een tijd beschikbaar, maar organisaties bleven het lastig vinden om de rekenkracht samen te stellen om projecten te laten slagen. Onze NVIDIA DGX-1 integreert alles wat datawetenschappers nodig hebben om krachtige en geavanceerde diepe neurale netwerken te bouwen, te trainen en te draaien. Dankzij deze nieuwe samenwerking kunnen we onze technologie combineren met Pure Storage FlashBlade, waardoor we onze klanten in staat stellen om de grenzen van het mogelijk voor AI-projecten werkelijk te verleggen.”

Pin It on Pinterest

Share This