IFS neemt WorkWave over

10 oktober 2017

IFS heeft een overeenkomst getekend voor de overname van WorkWave LLC. WorkWave is een toonaangevende leverancier van schaalbare Software-as-a-Service-cloudoplossingen voor Field Service- en Last Mile Delivery-bedrijven, en voor de logistieke branche. WorkWave bedient met name kleine en middelgrote servicebedrijven met een speciale focus op bedrijven op het gebied van ongediertebestrijding, tuinen en beplanting, schoonmaak, verwarming, installatie en koeling, loodgieterswerk, elektrische installaties en transport. 

IFSDe SaaS-oplossingen van WorkWave zorgen voor naadloze integratie van kantoor en buitendienst. Daardoor kan een servicebedrijf backofficetaken, zoals planning, roosters en facturering, gemakkelijk stroomlijnen. Ook is het inzicht in de activiteiten van de buitendienst te vergroten en zijn marketing en sales te automatiseren. Klanten van WorkWave zijn hierdoor in staat de efficiëntie sterk te verbeteren, kosten te verlagen, de omzet te vergroten en de klanttevredenheid te doen stijgen.

Het hoofdkantoor van WorkWave is gevestigd in Holmdel, New Jersey (VS). Hier ondersteunen de 260 medewerkers meer dan 7.300 klanten die voornamelijk gevestigd zijn in de Verenigde Staten. Dankzij uitgebreide kennis van branches, hoogwaardige technologie en een focus op de klant wist WorkWave verschillende prijzen te winnen, waaronder een Inc. 5000- en een Best Places to Work-award.

Fredrik vom Hofe, Group Senior Vice-President Business Development van IFS: “Deze overname is opnieuw een bewijs van de manier waarop IFS investeert in het verder uitbreiden van zijn wereldwijde leiderschap in servicemanagement. Met zijn overtuigende SaaS-oplossing en diepe kennis van de mkb-servicemarkt completeert WorkWave de leidende rol van IFS op het gebied van servicemanagement voor de grotere servicegerichte bedrijven. Wij bieden nu de meest complete, verbonden servicemanagement-oplossingen voor het complete spectrum van serviceorganisaties en service-intensieve branches, wereldwijd. Wij zijn erg blij met de toetreding van WorkWave’s CEO Chris Sullens en zijn getalenteerde team tot IFS, met als doel verdere groei in servicemanagement.”

Chris Sullens, CEO van WorkWave: “We zijn erg enthousiast om deel uit te maken van het IFS-team en kijken ernaar uit onze groei in Field Service en logistieke sectoren te versnellen. Dit is een geweldige kans voor onze klanten, partners en medewerkers. We hebben nu de mogelijkheid om de middelen van een toonaangevende servicemanagementsoftware-organisatie te benutten, terwijl we blijven investeren in het leveren van de beste producten en diensten aan onze kernklanten in de ongediertebestrijding en andere branches. Ons gecombineerde aanbod helpt servicebedrijven van elke omvang bij het oplossen van hun operationele en groei-uitdagingen via onze softwareoplossingen.”

De overname is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2017 afgerond. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This