Rosenberger OSI presenteert nieuwe oplossing voor LAN bekabeling in kantoren- en gebouwen

4 oktober 2017

Rosenberger OSI presenteert zijn PerCONNECT-portfolio voor efficiënt beheer van bekabelingsinfrastructuren in gebouwen zoals bijvoorbeeld kantoren. Deze nieuwe Rosenberger OSI-oplossing is gebaseerd op een prefabricage van de kabels, toekomstgerichte netwerkplanning en snelle installatie ter plaatse door deskundige en gekwalificeerde partners.

“Met onze innovatieve LAN-portefeuille kunnen waardevolle kosten- en tijdsbesparingen worden gerealiseerd en wordt de efficiëntie aanzienlijk verhoogd. Het doel is om ook onze hoogwaardige optische vezel- en op koper gebaseerde oplossingen voor eindgebruikers beschikbaar te maken”, legt Thomas Schmidt, Managing Director van Rosenberger OSI, uit.

Rosenberger OSI biedt zijn ervaring als specialist voor datacenter infrastructuur oplossingen en breedband toepassingen met hoge snelheden ook aan binnen de kantoor- en gebouwbekabeling sector vanwege de snelle ontwikkelingen op het gebied van connectiviteits behoeften. Bandbreedte wordt steeds belangrijker voor hedendaagse toepassingen en dat belang zal de komende jaren snel groeien door de digitale transformatie.

Moderne systeemoplossing voor gebouwen en kantoren

“Onder de naam PerCONNECT biedt Rosenberger OSI een complete oplossing voor effectieve en moderne bekabeling van gebouwen. Binnen deze oplossing worden eenzijdig geprefabriceerde glasvezel oplossingen en koperen kabels aangeboden, hoewel de innovatieve focus op fiber optics ligt. De reden hiervoor is dat de optische vezeltechnologie vrijwel onbeperkte transmissiecapaciteit heeft en daarmee zeer toekomstbestendig is. Slechts de laatste meters naar de eindgebruiker toe zijn van koper”, aldus Schmidt. Hierdoor kan de optische fiber backbone, die slechts één keer hoeft te worden aangelegd, vele jaren mee.

In lijn met de slogan “houd het simpel, maar slim,” vertrouwt het deskundige team van Rosenberger OSI voor het bouwen van bekabeling op operationele flexibiliteit, modulariteit en dankzij de eenzijdige geprefabriceerde producten, eenvoudige, snelle installatie, die allemaal garant staan voor hoge prestaties.

Uitgebreide service tijdens het hele trajecten

Naast het leveren van bekabelings-oplossingen kunnen de Rosenberger OSI’s in-house experts of lokale partners ook instaan voor de plannings- en installatieactiviteiten voor kantoor- en gebouwbekabeling. “Onze serviceteams stellen ook documentatie op voor de transfer- en acceptatie momenten en ondersteunen de infrastructuur volgens onderhoudsovereenkomsten die de volledige levensduur van het netwerk bestrijken”, legt Schmidt uit. “Als de bestaande bekabeling niet meer state-of-the-art is, kan een modernisering van de netwerken worden uitgevoerd in de vorm van een “revitalisatieproject”. Een herontwerp is niet altijd noodzakelijk. In lijn met onze strategie bevelen we vaak kleinere aanpassingen aan die vaak volledig voldoende zijn voor de efficiënte en continue werking van een data-infrastructuur “, aldus de algemeen directeur.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This