NFON sluit aan op DE-CIX en LINX

4 oktober 2017

NFON AG biedt klanten nu een nog betere kwaliteit van communicatie en diensten wereldwijd via verbindingen met twee van ‘s werelds grootste internethubs DE-CIX (Deutsche Commercial Internet Exchange in Frankfurt am Main, Duitsland) en LINX (London Internet Exchange in Londen). Dankzij de directe verbinding met de twee internet-exchanges is tussenkomst van derde partijen, zoals ontelbare peering aanbieders, en daaruit volgende mogelijke fouten verleden tijd.

“In het verleden konden op de verbinding tussen NFON en klanten datapakketjes kwijtraken door euvels buiten onze invloedssfeer. Via de verbinding met DE-CIX en LINX kunnen we afscheid nemen van peering points en onze netwerkverbinding naar een ongeëvenaard niveau tillen,” verklaart Jan-Peter Koopmann, Chief Technology Officer bij NFON AG.

Dichterbij het MKB

Dankzij de verbinding met de nodes van DE-CIX en LINX komt NFONs netwerk nog dichterbij de klanten – met name het midden- en kleinbedrijf. “Grote bedrijven zijn vaak verbonden met een netwerk-operator die al directe peering met eerdergenoemde internetexchanges verzorgen. Onze klanten, vooral kleine en middelgrote organisaties, profiteren dankzij de brug naar DE-CIX en LINX van nog betere dienstverlening en een merkbare verbetering in kwaliteit zonder additionele kosten,” zegt Jan-Peter Koopmann. “Via de directe connectie met DE-CIX en LINX hebben we meer invloed op het dataverkeer en minder last van externe storingsfactoren en potentiële knelpunten.”

Het hart van het internet

De DE-CIX internet-exchange in Frankfurt is sinds 1995 het kloppende hart van de Duitse en Europese data-uitwisseling via het internet en is ’s werelds grootse internethub wat betreft dataverkeervolume. Tijdens pieken kan maximaal 5,6 terabytes aan data per seconde overgebracht worden via servers van DE-CIX en maximaal 3,8 terabytes via LINX. “De verbinding met DE-CIX en LINX is een logische stap om de netwerkverbindingen van NFON AG in lijn te brengen met onze groei en internationalisatie,” zegt Jan-Peter Koopmann. “Via onze partners kunnen we altijd andere internet exchanges activeren, zoals bijvoorbeeld VIX in Oostenrijk en vele andere.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This