Google Cloud neemt cloud IAM bedrijf Bitium over

27 september 2017

Google Cloud neemt Bitium over. Bitum richt zich op het leveren van single-sign on (SSO) oplossingen en identity management en access (IAM) tools voor cloud gebaseerde applicaties. De technologie van Bitium wordt geïntegreerd in het Google Cloud platform.

BitiumGoogle stelt dat de verschuiving van on-premise enterprise applicaties naar de cloud nieuwe niveau’s van productiviteit en samenwerking mogelijk maakt voor zowel bedrijven, partners, werknemers en klanten. Met de toenemende omarming van de cloud staan bedrijven echter ook voor nieuwe uitdagingen, zoals zeker stellen dat cloudapplicaties goed beveiligd zijn en gebruikers de juiste rechten toegewezen krijgen. Door de technologie van Bitium toe te voegen aan Google Cloud wil Google klanten hierbij helpen.

Bitium

Bitium is een Amerikaans bedrijf dat in 2012 werd opgericht. Het bedrijf levert een cloudgebaseerd platform dat bedrijven helpt:

  • nieuwe gebruikers te creëren in systemen als Google App en Salesforce en useraccounts te beheren in cloudapplicaties;
  • SSO mogelijk te maken voor cloudapplicaties;
  • de toegang van werknemers tot cloudapplicaties en de rechten die zij hebben te beheren en audits uit te voeren op zowel de veiligheid van gebruikte wachtwoorden als het gebruik van cloudapplicaties;
  • zeker te stellen dat werknemers die het bedrijf verlaten geen toegang meer hebben tot cloudapplicaties van de organisatie.

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Pin It on Pinterest

Share This