SAP integreert machine learning in S/4HANA

21 september 2017

SAP kondigt SAP S/4HANA 1709 aan, een nieuwe release van zijn next-gen ERP-suite. Deze versie integreert functionaliteit voor predictive analytics en machine learning uit SAP Leonardo in de belangrijkste businessprocessen. Dit helpt organisaties om concurrerend te blijven in een snel veranderende wereld. SAP S/4HANA 1709 is ook beschikbaar als aangepaste ERP-suite voor specifieke branches en bedrijfsonderdelen.

SAPSAP S/4HANA is speciaal ontworpen voor SAP HANA, een in-memory platform voor het runnen van een ‘live business’. De nieuwe applicaties in SAP S/4HANA 1709 bieden realtime inzichten en informatie voor de business. Tegelijkertijd maken ze meer resources vrij door repetitieve taken over te nemen. Enkele voorbeelden van applicaties:

  • SAP Cash Application analyseert overeenkomende kenmerken uit de historische financiële data van een bedrijf om facturen automatisch te koppelen aan binnenkomende betalingen. Dit leidt tot efficiëntere shared services centers en zorgt ervoor dat financeprofessionals inzetbaar zijn voor meer strategische activiteiten.
  • SAP Fiori-apps voor contracten en verbruik voorspellen het einde van looptijden van contracten of het verbruik van goederen. Hierdoor zijn effectievere onderhandelingen met leveranciers mogelijk. Dankzij de SAP Predictive Analytics-integrator kunnen klanten nu binnen de applicaties prognoses doen en het model updaten met hun eigen data.

Branches en bedrijfsonderdelen

SAP S/4HANA 1709 bevat nieuwe mogelijkheden die specifiek gericht zijn op de behoeften van onder meer de mijnbouw, maakindustrie en retail. Daarnaast is de adoptie voor bedrijven in alle sectoren versoepeld. SAP S/4HANA 1709 brengt ook verbeteringen met zich mee voor gebruikers in specifieke bedrijfsonderdelen. Een aantal voorbeelden:

  • Finance: SAP Financial Closing cockpit geeft klanten de mogelijkheid om de financiële afwikkeling te versnellen terwijl ze voldoen aan eisen en regelgeving. Zakelijke gebruikers kunnen meer transparantie realiseren en betere inzichten verkrijgen gedurende de gehele closingcyclus. Tegelijkertijd kunnen ze de productiviteit verhogen dankzij geautomatiseerde closingtaken en een verbeterde gebruikerservaring.
  • Supplychain: de SAP Transportation Management-applicatie is nu geïntegreerd in de kern van SAP S/4HANA. Hierdoor worden de toeleveringsketen en het productiesysteem samengebracht – van planning en prognose tot downstream productie, uitvoering en transport.
  • Sales en marketing: de nieuwe versie helpt bedrijven bij het harmoniseren van facturatie, prijsstelling, service en andere klantgedreven processen voor organisaties met verschillende on-premise of private cloud-strategieën.
  • Manufacturing: deze release bevat SAP S/4HANA Manufacturing voor productontwikkeling en operationele activiteiten. Dit combineert oplossingen voor productievoorbereiding, operationele productie en complexe assemblage. SAP S/4HANA Manufacturing helpt fabrikanten verstoringen in het productieproces, bijvoorbeeld als gevolg van gewijzigde workflows, instructies en orders, tot een minimum beperken. Dit is mogelijk door het proactief uitvoeren van impactanalyses en het gebruik van de laatste technisch design- en realtime bedrijfsdata.

Pin It on Pinterest

Share This