Extreme Networks lanceert geautomatiseerde netwerkoplossing voor campusomgevingen

14 september 2017

Volgens Gartner zijn IT-managers op zoek naar snellere en gemakkelijkere manieren om de 8,4 miljard verbonden devices die hun netwerken overspoelen met data, te beheren. Met het oog hierop lanceert Extreme Networks Extreme Automated Campus, een kosteneffectief alternatief voor gedateerde netwerkoplossingen. Automated Campus biedt plug-and-play eenvoud en echte zakelijke flexibiliteit. De oplossing wordt gelanceerd twee maanden na de afronding van de acquisitie van de netwerkactiviteiten van Avaya en combineert de bewezen Fabric Connect-infrastructuur van Avaya met Extreme Management Center en de hoogwaardige support van Extreme. Zo is de netwerkcomplexiteit te reduceren, de beveiliging te verbeteren en het inzicht in het netwerk te vergroten. 

Met meer dan 1.500 unieke installaties in alle sectoren heeft Fabric Connect bewezen een elf keer betere time-to-service en zeven keer snellere mean-time-to-repair te bieden. Ook levert de oplossing een honderd procent reductie in netwerkuitval als gevolg van menselijke fouten. Dat blijkt uit het Fabric Connect Customer Experience Research Report. Met Automated Campus integreert Extreme Networks zijn vaste en draadloze edge-producten in de Fabric Connect-architectuur. Dat biedt klanten meer keuzevrijheid in het verder uitbouwen van de randen van hun netwerken. Daarnaast is het netwerkportfolio van Avaya geïntegreerd in Extreme Management Center. Dat zorgt voor een uniek 360-gradenbeeld van het netwerk, de gebruikers, de devices en de applicaties.

Ook nieuw zijn twee voor fabric geschikte hardwareplatforms, de VSP 8600 en de VSP 8404C. Deze bieden krachtige 10/40/100 Gbps-aggregatie en -core-networking in zakelijke campusomgevingen. De end-to-end oplossing wordt ondersteund door de hoogwaardige expertise van de supportafdeling van Extreme.

De belangrijkste kenmerken van Automated Campus

  • De enige volledig geautomatiseerde end-to-end oplossing voor campusomgevingen. Extreme Networks lanceert een consistente, op policy’s gebaseerde, voor fabric geschikte architectuur die alles afdekt, van kern tot aan de draadloze en vaste netwerkrand. Zo zijn dynamische services mogelijk op basis van een suite van zero-touch policy- en netwerkmogelijkheden.
  • Betere beveiliging door frictieloze hypersegmenten: Automated Campus maakt gebruik van hypersegmenten. Deze zijn gemakkelijker en met meer schaalbaarheid te implementeren in vergelijking met traditionele netwerktechnologieën. Gecentraliseerde, op rollen gebaseerde policy’s controleren de toegang van gebruikers en devices tot de hyper-segmenten.
  • 360-gradenbeeld van het netwerk – De Automated Campus-oplossing is uniek in het bieden van een 360-gradenbeeld van het netwerk (vast en draadloos), gebruikers, devices en applicaties – inclusief context en schaal. Dat gebeurt op basis van geïntegreerd beheer, analytics en policy’s. IT-managers kunnen centrale policy’s creëren voor wel 200.000 gebruikers en devices, en praktisch inzicht scheppen met op maat te maken signature-sets voor meer dan 7.000 applicaties. Daarnaast integreert Extreme Management Center dankzij open API’s met oplossingen van andere leveranciers. Zo kan een klant workflows orkestreren op basis van alerts van derde partijen en wordt voorzien in een holistische en makkelijk programmeerbare oplossing.
  • ‘First-person’ probleemoplossing: De oplossing wordt ondersteund door de hoogwaardige, ge-insourcete support van Extreme die volgens Gartners Peer Insights een ‘first-person’ probleemoplossingsniveau heeft van 90 procent.

Pin It on Pinterest

Share This