MobileIron Apple-release introduceert moderne beveiliging en toegangsbeheer voor Mac

7 september 2017

MobileIron kondigt de Apple-release aan, waarmee wordt ingespeeld op de groeiende behoefte van bedrijven om werknemers de mogelijkheid te bieden om een Mac te gebruiken. Met de introductie van het moderne beveiligings- en toegangsbeheermodel van MobileIron voor macOS nemen de beveiligingsmogelijkheden voor Mac toe en wordt de complexiteit van IT-activiteiten verminderd. De release beschikt ook over een Day Zero-compatibiliteitsondersteuning voor iOS 11, die naar verwachting later deze maand door Apple vrijgegeven wordt.

Millennials stimuleren het gebruik van Mac binnen ondernemingen

Apple is bij veel Millennials de eerste keuze. Onderzoeksbureaus stellen dat Apple onder Millennials het meest populaire merk is, het merk is waaraan zij het meest loyaal zijn en waarbij zij het meest betrokken zijn. Nu de Millennials toegetreden zijn tot de arbeidsmarkt, is er daardoor een zichtbare toename in het gebruik van Mac’s binnen ondernemingen. TrendForce rapporteerde dat de leveringen van Mac-computers in het tweede kwartaal van 2017 met 17 procent is gestegen. Veel van de Mac’s die binnen ondernemingen gebruikt worden vormen echter een ernstig veiligheidsrisico. Dit komt doordat de apparaten niet door IT beheerd worden of omdat de operationele complexiteit toeneemt omdat ze beheerd worden met behulp van verouderde oplossingen.

Het moderne beveiligings- en toegangsmodel van MobileIron

Desktop en mobiele architecturen voor besturingssystemen worden steeds meer op elkaar afgestemd. IT-teams moeten nu kijken naar manieren om het aantal verschillende technologieën te verminderen die gebruikt worden om hun apparaten te beheren. MobileIron’s Apple-release is ontwikkeld om alle moderne apparaten te beveiligen en beheren met behulp van één, gebruiksvriendelijk dashboard. De release bevat de mogelijkheid om:

  • gegevens op een Mac te beschermen door het downloaden en de configuratie van applicaties te beveiligen
  • gegevens te beschermen op het moment dat deze de Mac verlaten, door de connectiviteit via MobileIron Tunnel te beveiligen. Hiermee wordt een VPN voor de toepassing gecreëerd en is er dus geen afzonderlijke externe VPN nodig
  • gegevens in de Cloud te beschermen door geautoriseerde toegang af te dwingen via MobileIron Access en de toegang van onbevoegde Mac’s te blokkeren zodat deze geen toegang verkrijgen tot diensten zoals Office 365 en Salesforce

“Om het beste talent aan te trekken moeten bedrijven in de gelegenheid zijn om hun werknemers de moderne technologieën te bieden waar zij om vragen,” aldus Barry Mainz, President en CEO, MobileIron. “Met onze nieuwe macOS-mogelijkheden, kunnen CIO’s niet alleen hun huidige Mac’s effectief beveiligen. Zij kunnen tevens meer werknemers toegang bieden tot Mac’s als onderdeel van een door het bedrijf erkend platform. Beveiliging en operationele complexiteit zullen niet langer een belemmering vormen voor de introductie van Mac’s binnen de onderneming.”

Beoogde functionaliteit

  • Ondersteuning voor MobileIron Access en Tunnel: zorgt voor uitgebreide moderne beveiliging en het toegangsbeheermodel van MobileIron voor macOS
  • App-gatekeeper: stelt beleidsregels vast die bepalen welke applicaties werknemers kunnen downloaden om te voorkomen dat malafide applicaties acties kunnen uitvoeren.
  • App-distributie: stelt alle app-distributie en levenscyclusmogelijkheden van MobileIron beschikbaar voor macOS-toestellen, waaronder Apple’s Volume Purchase Program (VPP) en Device Enrollment Program (DEP).
  • Interne app-support: betreft de distributie van applicaties die niet in Apple’s Mac App Store beschikbaar zijn.
  • Veiligheidsbeleid en naleving: activeert vooraf gedefinieerde compliancy acties wanneer onregelmatigheden worden gedetecteerd, zoals de uitschakeling van encryptie of de-activatie van MDM
  • Mac-beperkingen: ondersteunt beperkingen door middel van de release van Sierra 10.12.
  • Aangepaste configuraties: voegt macOS toe aan de bestaande aangepaste configuraties van MobileIron zodat beheerders de aangepaste configuraties op Mac-apparaten kunnen doorvoeren.

MobileIrons nieuwe macOS-functionaliteit breidt het moderne beveiligings- en toegangsmodel van MobileIron uit naar Mac-apparaten die in particulier of bedrijfsbezit zijn. Bedrijfsgegevens zijn veiliger en beheerders kunnen gebruikers binnen enkele minuten veilige toegang verlenen tot e-mail, wifi, VPN en andere zakelijke en productiviteitsapplicaties en  bedrijfscontent.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This