Cheops zet volgende stap in groeitraject met uitbreiding naar Gent

7 september 2017

Cheops, het referentiebedrijf in IT en business technology services, neemt de Managed & Cloud Services afdeling van Behind The Buttons over. Het versterkt daarmee haar expertise en aanwezigheid in Oost- en West-Vlaanderen, met als uitvalsbasis de economische groeipool Gent. “Met de overname willen we dichter bij onze klanten in Oost- en West-Vlaanderen staan”, zegt Filip Goos, CEO van Cheops. Het kantoor in Gent wordt de derde vestiging van Cheops in België. 

Dichter bij klant en medewerkers

Behind The Buttons is een IT-integrator gespecialiseerd in IT-infrastructuur, IT-beheer, en softwaretoepassingen. Cheops neemt alle medewerkers en klanten over van de Managed & Cloud Services afdeling. De continuïteit voor de huidige klanten wordt hierdoor gegarandeerd. Daarnaast gaat Cheops volop rekruteren om de expertisepool nog uit te breiden. Daardoor wordt de slagkracht van de vestiging verder verhoogd. “Behind The Buttons zal Cheops de komende maanden bijstaan om de overdracht zo vlot mogelijk te laten verlopen, om zich daarna volledig te focussen op de software-activiteiten”, vertelt Leander Naessens, CEO Behind The Buttons.

Cheops heeft al mooie referenties in de regio, met bedrijven als Arcelor Mittal, Honda en Ontex. Met de nieuwe stap wil de onderneming nog beter inspelen op deze aantrekkelijke markt, die veel groeibedrijven telt. Cheops gelooft sterk in een service op maat en door de overname staat het dichter bij haar bestaande klanten in de regio.

Christophe Vanmalleghem, Managing Director van Cheops“Bedrijven hebben hun IT-ondersteuning en -infrastructuur graag dicht bij huis, ook als ze die uitbesteden. Met de overname van de Managed & Cloud Services afdeling van Behind The Buttons kunnen we nog beter inspelen op de noden van snelle groeiers in en rond de economische draaischijf Gent.”

Datacenter

Om de groei en geografische spreiding verder te ondersteunen, investeert Cheops ook in een nieuw datacenter, volledig operationeel in februari 2018. “Dat nieuwe datacenter is een goede zaak voor onze klanten: het zorgt voor meer capaciteit en garandeert de continuïteit van de operaties in alle omstandigheden,” licht Managing Director Vanmalleghem toe.

Strategische impact

Cheops richt zich op ambitieuze en snelgroeiende bedrijven, die reiken van kmo’s tot grote bedrijven.

Het model van Cheops steunt op het kiezen van de juiste investeringen voor de klant, werken met bewezen technologieën én het versterken van de business van de klant – technologie op zich is immers geen doel maar een middel.

Filip Goos, CEO van Cheops: “De groeistrategie van Cheops werpt haar vruchten af: we groeien al meer dan 10 jaar beduidend sneller dan de markt. We nemen dus ook een steeds sterkere positie in op de IT-markt. De opening van een kantoor in Gent past in dit verhaal, maar is zeker niet het eindpunt.“

In totaal trekt Cheops in 2017 over alle kantoren zeker 75 nieuwe medewerkers aan, met een focus op IT-profielen zoals network, system en support engineers, maar ook Java en .NET-consultants. Voor 2017 voorziet het een omzet van meer dan 30 miljoen euro (+28% ten opzichte van 2016).

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This