Gecombineerde access point en switch met ingebouwde IoT-functionaliteit

21 augustus 2017

Aerohive Networks kondigt de introductie aan van de AP150W. Dit is binnen de branche de eerste compacte combinatie van access point en switch voor muurbevestiging die van ingebouwde IoT-functionaliteit is voorzien. De AP150W biedt krachtig presterende 802.11ac Wave 2-connectiviteit tegen de helft van de prijs van concurrerende oplossingen. Het apparaat kan met een muurplaat op een Ethernet-netwerkcontact worden aangesloten of op een bureaublad worden geplaatst.

“Wifi is zowel thuis als op het werk uitgegroeid tot de primaire connectiviteitsmethode”, zegt Alan Amrod, Senior Vice President van de Products Organization van Aerohive Networks. “We hebben draadloze 802.11ac Wave 2-functionaliteit, Gigabit Ethernet-switch-technologie, Bluetooth Low Energy (BLE) en ZigBee-functionaliteit samengebracht binnen een apparaat dat in minder dan twee minuten tijd kan worden geïnstalleerd. Wifi in iedere ruimte wordt daarmee eindelijk betaalbaar en eenvoudig.”

De AP150W is vanaf begin september verkrijgbaar voor een prijs van 299 dollar. Dit is inclusief het permanente, kosteloze gebruik van de cloud-beheeroplossing Aerohive Connect. De AP150W biedt de volgende voordelen:

  • De functionaliteit van Aerohive voor cloud-gebaseerd netwerkbeheer zorgt voor een drastische vereenvoudiging van de inzet van de AP150W in private en publieke cloud-omgevingen van elke omvang.
  • De AP150W biedt superieure 802.11ac Wave 2-prestaties met de enige 3×3:3-configuratie binnen de branche. De oplossing biedt ondersteuning voor Netflix-streaming, VoIP-gesprekken en video conferences met doorvoersnelheden van 1,3 Gbps.
  • De Private Pre-Shared Key (PPSK) functionaliteit maakt het mogelijk om gasten eenvoudiger netwerktoegang te bieden en voor veilige toegang tot IoT-netwerken te zorgen zonder de kosten en complexiteit die met 802.1X gepaard gaan.
  • Voor elke AP150W zijn maatregelen getroffen die vervalsing tegengaan en de integriteit van het platform waarborgen. Daarmee blijft vertrouwelijke informatie binnen het netwerk beschermd en wordt voorkomen dat het apparaat wordt gebruikt zonder toegangsverificatie.
  • De AP150W biedt flexibele ondersteuning voor diverse toepassingsscenario’s door VoIP-telefoons, IoT-sensoren en camera’s van stroom te voorzien via zijn ingebouwde PoE-switch en Passive Passthrough Port. Daarmee gaan de huidige investeringen van klanten in hun bekabeling en switch-infrastructuur niet verloren.

Pin It on Pinterest

Share This