Enterprise cloud-platform van Tintri introduceert ondersteuning voor Amazon Web Services en IBM Cloud Object Storage

17 augustus 2017

Het enterprise cloud-platform van Tintri ondersteunt nu ook Amazon Web Services en IBM Cloud Object Storage. Tintri Cloud Connector biedt organisaties de mogelijkheid om hun enterprise cloud op basis van de technologie van Tintri te integreren met hun cloud-omgeving in AWS en IBM. Op deze manier kunnen zij hybride cloud-diensten ontwikkelen op basis van de enterprise en publieke cloud. 

Tintri introduceert daarnaast diverse verbeteringen binnen zijn platform. Gebruikers kunnen een krachtige machine learning engine inzetten om voorspellende analyses voor ICT- en storage-componenten uit te voeren en de schaalomvang van hun enterprise cloud opvoeren tot 480.000 virtual machines en 40 PB aan primaire opslagcapaciteit. Daarnaast kunnen gebruikers de live migratie van applicaties tussen storage arrays 10 tot 30 keer versnellen en uitgebreide ondersteuning bieden voor infrastructure-as-a-service (IaaS) met robuuste multi-tenantfunctionaliteit en vaste quota’s.

Organisaties zetten het enterprise cloud-platform van Tintri in als de basis voor hun private clouds. Daarmee kunnen ze de applicatieprestaties optimaliseren en de operationele kosten terugdringen door het automatiseren van veel voorkomende ICT-taken. Daarnaast kunnen zij problemen met ICT-, opslag- en netwerkcomponenten verhelpen, de capaciteitsbehoefte voorspellen en flexibele ondersteuning bieden voor hun bedrijfsgroei. De enterprise cloud van Tintri biedt autonome diensten, de mogelijkheid van snelle en flexibele capaciteitsuitbreidingen, automatisering en functionaliteit voor het creëren van een pool van ICT-bronnen. Dit zijn volgens het National Institute of Standards and Technology (NIST) belangrijke kwaliteiten van de cloud.

Tintri Cloud Connector

Tintri Cloud Connector zorgt voor een hechte integratie van enterprise clouds op basis van technologie van Tintri met Amazon Web Services en IBM Cloud Object Storage. Bedrijven kunnen op deze manier hybride cloud-diensten inrichten. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om AWS te gebruiken voor het archiveren en beschermen van bedrijfskritische data en disaster recovery voor bedrijfskritische applicaties. Deze kunnen ze met een simpele muisklik herstellen naar hun enterprise cloud. Tintri Cloud Connector maakt gebruik van de Tintri CONNECT-architectuur om de opslag te abstraheren op het niveau van containers en virtuele machines. Dit zorgt voor snelle hersteltijden en optimale flexibiliteit.

“Uit onze eerste analyse blijkt dat bij organisaties die de enterprise cloud van Tintri in combinatie met Tintri Cloud Connector inzetten, de beheerkosten tot wel 72% lager uitvallen dan bij traditionele, LUN-gebaseerde storage arrays met ingebouwde cloud connector-software of vergelijkbare software van andere leveranciers”, zegt Aviv Kaufmann, senior economic validation analyst bij ESG. “Tintri Cloud Connector maakt dit mogelijk door data voor elke VM efficiënt van en naar AWS of IBM Cloud Object Storage te verplaatsen. Hiertoe biedt het ingebouwde mogelijkheden voor compressie, deduplicatie en detectie van gevirtualiseerde en cloud-workloads zonder menselijke tussenkomst. De technologie van Tintri stelt bedrijven in staat om de kosten van cloud-opslag en de gegevensoverdracht oplopend tot 80% terug te dringen en te profiteren van een tot vier keer lagere RPO/RTO.”

De laatste jaren hebben we nauw samengewerkt met Tintri en wij delen het doel om klanten te voorzien van oplossingen gericht op de voordelen die de cloud biedt,” aldus Mike Clayville, vice president of Worldwide Commercial Sales & Business Development, bij Amazon Web Services, Inc. (NASDAQ: AMZN).  “We vinden het geweldig dat onze gezamenlijke klanten de enterprise cloud van Tintri kunnen inzetten voor applicaties op locatie en tegelijkertijd een beroep kunnen doen op AWS voor het beschermen, archiveren en herstellen van deze applicaties.

Analysemogelijkheden voor ICT-omgevingen

Tintri Analytics, dat wordt ondersteund door Apache Spark, Elasticsearch en algoritmes voor machineleren, maakt gebruik van de real-time data op container- en VM-niveau, die automatisch door Tintri wordt verzameld ter ondersteuning van voorspellende analyses en planningsfuncties. De analytics engine kan tot drie jaar aan historische data via miljoenen VM’s verzamelen en analyseren en past algoritmes toe om de capaciteitsbehoeften tot 18 maanden in de toekomst te voorspellen.

De nieuwe versie van Tintri Analytics breidt de voorspellende analysemogelijkheden voor opslagcomponenten uit met analyses van ICT-componenten om een integraal overzicht van de infrastructuur te bieden. De oplossing brengt ICT-trends in kaart aan de hand van historische data en helpt gebruikers te voorspellen hoeveel opslag- en ICT-capaciteit zij nodig hebben op basis van de huidige groeitrends en ‘what if’-simulaties voor nieuwe projecten.

Een optimaal schaalbare en flexibele enterprise cloud

Tintri biedt de mogelijkheid om tot 64 storage-systemen vanaf een centrale locatie te beheren via het Tintri Global Center. Organisaties kunnen de capaciteit van hun enterprise cloud opschalen van 17 TB tot 40 PB aan opslag en tot 480.000 containers of virtual machines beheren met een en dezelfde console.

De multi-tenancyondersteuning van Tintri maakt het mogelijk om vaste quota’s voor logische capaciteit te hanteren in een infrastructure-as-a-service (IaaS)-omgeving. Verder profiteren organisaties van een scheiding van klantenomgevingen, gegevensencryptie, gewaarborgde uptime van services en functionaliteit voor het uitvoeren van analyses op het niveau van individuele VM’s voor het doorberekenen van de kosten.

De nieuwe versie van de Tintri VM Scale-out-software maakt het mogelijk om pools van opslagcapaciteit te creëren en beheren voor gevirtualiseerde en cloud-applicaties. Ingebouwde algoritmes voor machineleren dragen bij aan geautomatiseerde quality of service (QoS) en zorgen ervoor dat elke applicatie naar behoren presteert. De nieuwe versie biedt offloading-functionaliteit voor storage arrays voor de live migratie van applicaties tussen storage arrays. Dit is zowel in vSphere- als Hyper-V-omgevingen mogelijk. Het migratieproces verloopt tot 10 tot 30 keer sneller in vergelijking met andere platforms. Zelfs de grootste migraties kunnen op deze manier in een paar minuten in plaats van uren worden voltooid. Deze aanpak maakt een einde aan de belasting van hosts en zorgt ervoor dat de bandbreedte die nodig is voor de migratie van applicaties tussen storage arrays met minstens 95% wordt gereduceerd.

“Tintri zorgt met deze uitbreidingen voor ingrijpende verbeteringen van de schaalbaarheid, flexibiliteit en voorspellende mogelijkheden van enterprise clouds. Bedrijven kunnen op deze manier hun enterprise en public cloud-bronnen integreren”, zegt Kieran Harty, CTO en medeoprichter bij Tintri. “Met de technologie van Tintri kunnen ze enterprise clouds inrichten met autonome functionaliteit, real-time en voorspellende analyses, automatisering en selfservicemogelijkheden en zorgen voor een hechte integratie met publieke clouds zoals Amazon Web Services. En daarmee kunnen ze profiteren van het beste van beide werelden.”

“Wat Tintri uniek maakt, is dat alles op het niveau van individuele containers en virtuele machines plaatsvindt. Dit biedt de mate van abstractie die de cloud zou aantrekkelijk maakt”, zegt Charles Ferland, systeembeheerder bij La Capitale. “Of het nu gaat om het maken van back-ups op locatie of de opslag daarvan in de public cloud, het doen van voorspellende analyses of geautomatiseerde, op beleidsregels gebaseerde QoS, het beheer op VM-niveau maakt alles er een stuk eenvoudiger en efficiënter op. Veel mensen denken dat het moeilijk is om de voordelen van de cloud naar hun interne datacenter te brengen, maar dat is precies wat we met de enterprise cloud van Tintri hebben gedaan.”

Pin It on Pinterest

Share This