Roche en Accenture ontwikkelen centraal dataplatform voor digitaal diabetes ecosysteem

27 juli 2017

Roche gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met Accenture. Onder de voorwaarden van de vijfjarige overeenkomst creëren Roche en Accenture een centraal dataplatform voor het digitale diabetes ecosysteem van Roche om vorm te geven aan de diabeteszorg in de toekomst.

RocheHet nieuwe dataplatform integreert alle bestaande en toekomstige producten, oplossingen en diensten en verbindt mensen met diabetes en hun zorgverleners. Dit stelt Roche in staat persoonlijke, nauwkeurige en uitgebreide ondersteuning aan te bieden. Het centrale dataplatform wordt gebouwd op het Accenture Intelligent Patient Platform. Accenture biedt Roche hiermee een platform dat Roche in staat stelt gegevens in een beveiligde omgeving te verzamelen en te analyseren. Roche kan zo nieuwe diabetes-therapieën ontwikkelen en nieuwe oplossingen en apparaten van partners eenvoudig integreren.

Marcel Gmünder, Global Head of Roche Diabetes Care: “Het open diabetesplatform dat we creëren stelt ons in staat om, door middel van algoritmen, grote hoeveelheden gegevens te analyseren en te duiden, zodat we sneller kunnen reageren op de behoeften van mensen met diabetes, hun verzorgers en zorgsystemen. Uiteindelijk kan dat tot gepersonaliseerde zorg en betere uitkomsten leiden. De samenwerking vloeit voort uit de vertrouwensrelatie die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Het maakt het ons mogelijk digitale zorg voor diabetes verder te ontwikkelen en geïntegreerde diabetesmanagementoplossingen en -diensten aan te bieden. Zo geven we vorm aan de manier waarop zorg wordt verleend in de toekomst en realiseren we betere behandelresultaten en duurzame zorgsystemen.”

Pin It on Pinterest

Share This