Google lanceert fysieke storage module om data naar de Google Cloud te verhuizen

27 juli 2017

Google lanceert een nieuwe storage module om klanten te helpen data te verhuizen naar het Google Cloud Platform (GCP). De Google Transfer Appliance (GTA) is een 19 inch rackmount storage appliance waarop maximaal 480TB aan data kan worden opgeslagen.

Het verhuizen van grote hoeveelheden data neemt veel tijd in beslag. Om dit proces te versnellen en vereenvoudigen lanceert Google de GTA. Deze storage module kan door klanten in een rack in hun datacenter worden geplaatst, waarna zij de module kunnen vullen met data en fysiek kunnen laten vervoeren naar Google. De GTA is beschikbaar in twee varianten: een 4U-hoge unit met een opslagcapaciteit van 480TB en een 2U-hoge module met 100TB opslagruimte.

De Google Transfer Appliance (bron: Google)

De Google Transfer Appliance (bron: Google)

PB’s aan data verhuizen

Met de GTA wil Google klanten helpen grote hoeveelheden data sneller naar het GCP te verhuizen. Ben Chong, Product Manager voor GTA, stelt in een blogpost dat klanten op basis van een 1Gbps verbinding drie jaar nodig hebben op 10PB aan data te verhuizen naar de GCP. Indien een 100Mbps verbinding wordt gebruikt neemt die zelfs 34 jaar in beslag. Met behulp van de GTA kunnen klanten deze data in enkele weken toegankelijk kunnen maken in de cloud van Google. De GTA is volgens Chong hiermee de snelste manier om grote hoeveelheden data naar het GCP te verhuizen.

Om zeker te stellen dat data niet in verkeerde handen kan vallen wordt alle data op de GTA versleuteld. Indien de GTA dus wordt gestolen, is de data op de opslagmodule niet toegankelijk voor onbevoegden.

Amazon’s Snowball en Snowmobile

Amazon biedt al langer Snowball aan, een storage module waarop 50TB tot 80TB aan data kan worden opgeslagen. Daarnaast biedt Amazon de Snowmobile aan, een vrachtwagen waarmee klanten maximaal 100 petabyte aan data kunnen verhuizen naar de cloud van Amazon.

Pin It on Pinterest

Share This