‘Meer dan 200 miljard dollar omzet uit cloud en SaaS diensten in 2020’

21 juli 2017

De wereldwijd omzet uit cloud en SaaS diensten groeit de komende vijf jaar met 23 tot 29%. In 2020 wordt de mijlpaal van 200 miljard dollar omzet verbroken.

Dit voorspelt Synergy Research Group (SRG). De verkoop van traditionele hardware en software voor enterprise datacenter neemt langzaam af. Dit reflecteert volgens het onderzoeksbureau een verschuiving van workloads van on-premise infrastructuur naar de public cloud.

Public IaaS/PaaS is snelst groeiende segment

SRG voorspelt dat de omzet uit public IaaS/PaaS met gemiddeld 29% per jaar zal groeien, waarmee dit segment de snelste groei doormaakt. De omzet uit managed of hosted private cloud services neemt naar verwachting met 26% per jaar toe, terwijl de omzet uit enterprise SaaS met 23% groeit.

Als we kijken naar het cloud services verwacht SRG in alle segmenten sterke groei te zien. De sterkste groei is zichtbaar in database en IoT-georiënteerde IaaS/PaaS diensten en ERP binnen enterprise SaaS. De omzet groeit het snelst in Azië-Pacific regio, gevolgd door de EMEA-regio en Noord-Amerika.

Hyperscale providers

Daarnaast meldt SRG dat 24 hyperscale bedrijven een wereldwijde footprint hebben die bestaat uit ruim 360 grote datacenters. Dit aantal groeit met bijna 20% per jaar, waarmee hyperscale providers in toenemende mate de cloud markt domineren. SRG verwacht dat op korte termijn 80% van alle omzet uit de cloud en SaaS services naar deze spelers gaat. Daarnaast zijn hyperscale providers verantwoordelijk voor 40% van de totale investeringen in apparatuur voor de public en private cloud.

Pin It on Pinterest

Share This