Colt verwelkomt nieuwe Chief Information Security Officer

6 juli 2017

Colt Technology Services heeft Ashish Surti aangesteld als Chief Information Security Officer (CISO). Hij zal rapporteren aan Rajiv Datta, de Chief Technology Officer van Colt. Surti zal de verantwoordelijkheid dragen voor de overkoepelende strategie voor informatiebeveiliging en cybersecurity en leidinggeven aan het Computer Security Incident Response-team van Colt.

Surti is een gerenommeerd beveiligingsexpert met meer dan 15 jaar ervaring. Voor zijn aanstelling bij Colt was hij actief bij de TSB Bank, waar hij de eerste CISO was. In deze rol was hij verantwoordelijk voor het beheer van informatierisico’s, het leveren van beveiligingsadvies, het inrichten van de beveiligingsarchitectuur, het uitvoeren van beveiligingsanalyses en de incidentrespons. De ervaring van Surti binnen de financiële markt zal waardevol blijken bij het verwerven van inzicht in de wensen en behoeften van strategische klanten van Colt voor wie veilige connectiviteit en overeenstemming met de steeds strengere governance-richtlijnen eerste vereisten zijn.

Onder de leiding van Surti zal Colt zijn strategie voor informatiebeveiliging verder optimaliseren door risicobeheer en best practices op beveiligingsgebied in al zijn bedrijfsactiviteiten door te voeren. Als CISO zal Surti sturing geven aan de evaluatie, prioritering en reductie van interne en externe beveiligingsrisico’s om zo de integriteit van de producten, netwerkinfrastructuur en bedrijfsinformatiesystemen van Colt te beschermen. De versterking van het managementteam met professionals zoals Surti, die bijdragen aan het neerzetten van een nieuwe standaard van klanttevredenheid binnen de netwerkbranche, maakt deel uit van Colt’s investeringsplannen van 200 miljoen Euro in 2017.

“Het zijn onze mensen die gestalte geven aan de strategische bedrijfsvisie en die onze klanten in staat stellen om te voorzien in de behoeften van een snel veranderende wereld”, zegt Datta. “Cyberbeveiliging is een essentieel aandachtspunt voor organisaties in alle soorten en maten. De aanwezigheid van getalenteerde en ervaren leiders binnen ons managementteam is voor ons van enorm belang om onze interne beveiliging en de integriteit van de netwerken van onze klanten te waarborgen.”

Pin It on Pinterest

Share This