OutSystems voegt nieuwe features toe aan zijn ontwikkelplatform

4 juli 2017

OutSystems heeft nieuwe innovaties toegevoegd aan zijn product. De nieuwe features zijn een verbetering op het gebied van zowel de gebruiksvriendelijkheid van het platform als de snelheid waarmee apps ontworpen kunnen worden.

OutSystems heeft in de eerste plaats App Templates toegevoegd, vaste sjablonen voor de inrichting, vormgeving en functionaliteiten van apps. Door gebruik te maken van deze templates, reduceren programmeurs de ontwikkeltijd voor het bouwen van apps met zo’n 70 procent. De templates ondersteunen daarbij al allerlei mobiele functies, zoals Touch ID authentication, Google Maps en in-app notificaties.

OutSystemsDe tweede innovatie betreft de Theme Customizer. De customizer stelt gebruikers in staat om het ontwerp en de gebruikerservaring van een app in overeenstemming te laten zijn met de huisstijl van het bedrijf. Ontwikkelaars kunnen een logo uploaden in de Theme Customizer van OutSystems en het platform genereert vervolgens automatisch een opmaak die bij het logo past. De applicatie kan door ontwikkelaars realtime getest worden met een ingebouwde emulator en aangepast worden aan het apparaat waar het uiteindelijk op moet draaien. Eindgebruikers krijgen hierdoor de perfecte, native look and feel.

OutSystems heeft de innovaties doorgevoerd om de ontwikkeling van enterprise-grade mobiele apps nog makkelijker te maken. IT-afdelingen hebben grote moeite met het ontwikkelen voor mobiele apparaten. Volgens The 2017 State of Application Development Report zijn te weinig tijd en een gebrek aan ontwikkelvaardigheden de belangrijkste barrières voor het ontwikkelen van mobiele apps.

“We kijken constant uit naar nieuwe manieren om IT-afdelingen de middelen te geven om snel te ontwikkelen,” zegt Bart Meursing, Regional Vice President Sales Benelux bij OutSystems. “De functies die we vandaag hebben aangekondigd zijn hier een goed voorbeeld van. We zijn constant aan het innoveren om de low-code ontwikkelervaring te verbeteren en tegemoet te komen aan de wensen van de business.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This