‘Offline back-ups wapenen bedrijven tegen ransomware-aanvallen’

4 juli 2017

Bedrijven kunnen zich wapenen tegen ransomware door zo vaak mogelijk een externe offline back-up van hun systemen te maken. Indien data wordt gegijzeld, kunnen bedrijven met behulp van deze back-up data herstellen zonder hiervoor losgeld te hoeven betalen.

Dit adviseert Merak, gespecialiseerd in archiefbeheer en -bewaring. Een tachtigtal bedrijven is onlangs slachtoffer geworden van de grote ransomware-aanval Petya. Het ging om een aanval met software die bestanden versleutelde, waarna 300 dollar losgeld werd geëist.

Nicolas Uyttenhove, woordvoerder van Merak: “Veel bedrijven werken alleen in de cloud. Dat is erg handig, maar voor je back-up is het niet voldoende. Voor hackers is het namelijk onmogelijk om toegang te krijgen tot een offline back-up, maar dat lukt ze wel bij een online back-up. Heb je alleen een online back-up, dan duurt het veel langer om je systemen opnieuw op te starten, terwijl je bij een offline back-up je systemen vrijwel meteen weer kunt opstarten. Dat werd bij de Petya-aanval wederom bevestigd. Vorige week hebben verschillende bedrijven al hun spoedback-up opgevraagd. Ze konden hun systeem meteen opnieuw opstarten.”

Pin It on Pinterest

Share This