Night Star Express kiest voor vernieuwde ‘proof of delivery’ oplossing ZetesChronos

29 juni 2017

Night Star Express, een logistiek dienstverlener die actief is in de Benelux, gaat met Zetes de bestaande ‘proof of delivery’ oplossing ZetesChronos moderniseren. Deze nieuwe oplossing biedt real-time inzicht in alle leveringen, voor de klanten van Night Star Express en de eigen back-office. Ondersteund door het cloud gebaseerde MCL Mobility Platform, kan het bedrijf nieuwe klanten sneller in het systeem implementeren en blijven groeien. Daarnaast wordt Night Star Express flexibeler omdat ze nu onafhankelijk van het besturingssysteem nieuwe apparatuur kunnen selecteren.

Night Star Express Hellmann maakt deel uit van Hellmann Worldwide Logistics en is gespecialiseerd in nachtdistributie in de Benelux, Duitsland en Engeland. In samenwerking met Zetes gebruikt het bedrijf al jarenlang ZetesChronos als proof of delivery oplossing. Met behulp van mobiele apparatuur scannen de chauffeurs van het bedrijf alle leveringen, om aan te tonen dat producten op het juiste moment in een goede conditie op de juiste locatie zijn afgeleverd. Daar zijn ook foto’s van te nemen om eventuele discussies met klanten te voorkomen, wat voor nachtleveringen een belangrijke functie is. Alle geregistreerde informatie wordt direct doorgestuurd naar de back-office, inclusief de exacte afleverlocatie die middels GPS is bepaald.

Hardware vervangen door Android-apparatuur

Zetes gaat de ZetesChronos-software upgraden en bestaande hardware vervangen door Android-apparatuur. Daarnaast wordt de laatste ZetesChronos-versie geïmplementeerd, wat Night Star Express toegang geeft tot het MCL Mobility Platform. Dit cloud gebaseerde platform maakt het mogelijk alle mobiele applicaties, apparatuur en gebruikers centraal te beheren.

“Het POD-systeem is kritisch voor onze business, waardoor wij de continuïteit en stabiliteit willen waarborgen”, zegt Christiaan van Driel, IT-manager bij Night Star Express. Van Driel wijst erop dat de combinatie van ZetesChronos en het MCL Mobility Platform het bedrijf onafhankelijk maakt van het besturingssysteem en de hardware, met als voordeel dat beide in de toekomst eenvoudiger en tegen lagere kosten te wijzigen zijn.

“ZetesChronos wordt door een groot aantal logistieke dienstverleners in Europa gebruikt voor het informeren van klanten en registreren van leveringen. Het is een mooie waardering dat Night Star Express Hellmann ons weer gekozen heeft als supply chain technologiepartner voor hun toekomstige projecten”, zegt Paul Lankhout, Country Manager van Zetes in Nederland.

Pin It on Pinterest

Share This