Cisco en NetApp versnellen digitale transformatie

27 juni 2017

Cisco en NetApp breiden het portfolio van de snelst groeiende geïntegreerde infrastructuur en gecertificeerde referentiesystemen in de branche uit met een nieuwe oplossing: FlexPod SF

De nieuwe FlexPod SF-oplossing biedt een ideale infrastructuur voor de data-intensieve scale-out-workloads die essentieel zijn voor digitale transformatie. De oplossing bevat innovatieve NetApp SolidFire all-flash, scale-out, met de cloud verbonden storage, Cisco Unified Computing System (Cisco UCS) B-Series-servers en Cisco Nexus-switches. De nieuwe oplossing kan enterprise- en moderne architecturen ondersteunen met precieze storagecapaciteit en performance die aansluiten op de behoeften van individuele tenants in multi-tenantomgevingen.

“Enterprise IT-organisaties staan voor een dubbele uitdaging. Ze moeten hun performance en waarde uit huidige bedrijfskritische workloads maximaliseren en tegelijkertijd nieuwe technologieën implementeren die digitale transformatie kunnen versnellen”, zegt Eric Sheppard, Research Director van IDC. “De adoptie van private-cloudoplossingen biedt een methode die hen helpt bij een eenvoudiger transitie naar de toekomst. FlexPod SF is een goed voorbeeld van een architectuur die veilig en naadloos workloads binnen cloudomgevingen op schaal en binnen budget levert.”

Nieuwe functies ondersteunen snelle cloudomgevingen

De nieuwe oplossing betekent een uitbreiding van het FlexPod-technologieportfolio dat is geïmplementeerd door 8.400 klanten wereldwijd en 1.100 partners in honderd landen. Het portfolio vertegenwoordigt meer dan 250 jaar aan gecombineerde technische ervaring en heeft in totaal 8 miljard dollar aan gecombineerde omzet gegenereerd voor Cisco en NetApp.

De nieuwe oplossing biedt:

  • High-end voorspelbare performance. Betrouwbare uitvoering van honderden applicaties op één platform met gegarandeerde SLA’s om onafhankelijk capaciteit en hoogwaardige service (QoS) op minimum-, maximum- of burst performance-niveaus binnen de gehele infrastructuur in te stellen. FlexPod SF is gebouwd op Cisco UCS, die meer dan 120 benchmarks heeft gehaald, gecombineerd met de specifieke performance van NetApp SolidFire-storage. SolidFire biedt de mogelijkheid om 93 procent van de problemen met storageperformance op te lossen en ‘noisy neighbors’ te verwijderen met SolidFire QoS.
  • Programmeerbare flexibiliteit. U kunt probleemloos aan bedrijfsvereisten voldoen met de SolidFire-software-defined architectuur, eenvoudiger beheer en schalen door elk aspect van de provisioning, management en rapportage te automatiseren met 100 procent programmeerbare SolidFire-storage en UCS B-Series-servers. Cisco UCS-computing biedt tot 56 procent snellere introductietijd en de mogelijkheid om tot 59 procent meer bedrijfsapplicaties aan eindgebruikers te leveren. NetApp SolidFire-storage maakt ook implementatie voor virtuele machines (VM’s) tot vijf keer sneller en biedt granulair meegroeiende schalingsmogelijkheden met onafhankelijke storagenodes.
  • Scale-out-waarde. Het stelt klanten in staat bedrijfsuitgaven af te stemmen op de bedrijfsgroei door de eerste kapitaaluitgaven te beperken. Deze zeer flexibele oplossing biedt gecontroleerde performance tegen lagere operationele kosten door klanten alleen de computing en storage in te laten kopen wanneer ze die nodig hebben. De FlexPod-serie oplossingen levert forse besparingen tot 46 procent op door lagere IT-infrastructuurkosten. FlexPod SF biedt ook kostenbesparingen door middel van infrastructuurconsolidatie, automatisering en snelle levering van applicaties.

“We hebben veel succes geboekt met FlexPod en konden daarmee onze klanten ondersteunen bij het voldoen aan hun bedrijfsvereisten, en bijdragen aan hun operationele efficiëntie, kostenbesparingen en algehele succes”, zegt Jerry McIntosh, Senior Vice President, Advanced Technology bij ePlus. “We zijn blij dat we nu meer cloud- en virtualisatieklanten kunnen bereiken met FlexPod SF.”

“Om bedrijven te helpen te profiteren van hun digitale transformatie, heeft hun IT-afdeling een nieuw soort cloudinfrastructuur nodig die simpel en flexibel is en voorspelbare performance heeft, aangezien applicatievereisten snel veranderen”, zegt Satinder Sethi, Vice President, Data Center Solutions bij Cisco. “FlexPod SF biedt een next-generation, vooraf gevalideerde, software-defined, converged architectuuroplossing die klanten met vertrouwen kunnen implementeren om hun transformatiedoelen te halen.”

“Data is de sleutel tot succes voor bedrijven in het digitale tijdperk. Samen bieden Cisco en NetApp een serie oplossingen die organisaties toegang biedt tot de volledige waarde van hun data om hun concurrentie voor te blijven”, zegt Brett Roscoe, Vice President, Products, Solutions, and Services Marketing, NetApp. “FlexPod SF helpt klanten die waarde te maximaliseren met een nieuw soort converged infrastructuur die gemakkelijk te schalen is, voorspelbare performance heeft en meer kostenbesparingen oplevert.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This