Recente IT-storing levert British Airways 91 miljoen euro schade op

16 juni 2017

De recente IT-storing bij British Airways (BA) kost de luchtvaartmaatschappij 80 miljoen pond, omgerekend zo’n 91 miljoen euro. Dit blijkt uit een eerste schatting van BA. Het bedrijf stelt een onafhankelijk onderzoek in om de oorzaak van de storing te achterhalen.

Dit heeft topman van International Airlines Group (IAG) Willie Walsh bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf, meldt het ANP. IAG is eigenaar van BA. BA werd op zaterdag 27 mei getroffen door een omvangrijke IT-storing, waardoor in totaal 726 vluchten zijn geannuleerd. De problemen hebben naar schatting zo’n 75.000 reizigers getroffen.

Compensatie voor reizigers

Walsh biedt zijn excuses aan voor de storing en stelt dat de problemen voor veel klanten tot een vreselijk ervaring heeft geleid. De topman geeft aan alles in het werk te stellen om getroffen passagiers zo snel mogelijk te compenseren. Volgens Europese wetgeving hebben passagiers recht op een schadevergoeding tot 600 euro indien zij meer dan drie uur te laat op hun plaats van bestemming zijn aangekomen.

Tot slot kondigt Walsh een onafhankelijk onderzoek naar de IT-storing aan. Dit onderzoek moet uitwijzen hoe de IT-storing precies heeft kunnen ontstaan.

Pin It on Pinterest

Share This